dilluns, de maig 31

DILLUNS 31 de Maig del 2004

Marxo d’hora, a Barcelona és festa i arribo a l’aeroport en mitja hora, l’aeroport també està bastant buit.

La compareixença al Congrés és molt tensa, el del PP comença dient que la ministra no sap res de Sanitat, a part de que el PP té un mal perdre, aquí es perd quelcom més que escons, amb les multinacionals hi ha gent que ha sucat, i molt.

Jo ajudo a la ministra dient que com és que les multinacionals prefereixen Madrid per registrar i a la indústria dels Països Catalans se'ls fa perdre tres anys esperant.

Hi ha molt mal rotllo, a més l’anterior ministra Pastor s’està manifestant al carrer, quan sortim ja passades les 9 de la nit, la Pastor està parlant amb els periodistes.

El convergent Xuclà em dona les gràcies, perquè quan he parlat del dèficit de la Sanitat Catalana no hi he adduït a una mala gestió.

Fa molta calor. Ja m' han dit que a Madrid fa calor també de nit.

diumenge, de maig 30

DIUMENGE 30 de Maig del 2004

Em quedo a casa a preparar la presentació de la ministra de Sanitat. Parlaré del dèficit de Sanitat, de la descentralització del nomenament d’especialistes, de la discriminació de la indústria farmacèutica catalana i de la necessitat d’introduir consum responsable. Porto el tema força estuditat.

dissabte, de maig 29

DISSABTE 29 de Maig del 2004

Torno cap a Madrid, a l’aeroport em trobo amb en Carod i en Bernat Joan. Estic contenta perquè veig el Carod més relaxat, sembla que torna a ser ell mateix. Pel camí fem broma, el Bernat està una mica més nerviós però és normal, és un plaer parlar amb un lingüista com ell.

Arribem al Teatro ________i té un aire dels seixanta, aquesta impressió és referma quan entrem al teatre, el lloc molt retro, la música, les banderes, arriben bascos, andalusos, aragonesos, ... algun que altre madrileny, sento que estic vivint un moment en la història del Republicanisme a l’Estat.

Ens separem a l’aeroport, se n'en van cap el cap i casal, a València, no dino, ja menjaré a l’avió.

Sorpresa, el bitllet que porto és de turista i a turista no donen menjar, arribaré a casa morta de gana.

divendres, de maig 28

DIVENDRES 28 de Maig del 2004

A Villaroel, tenim reunió de treball sobre els problemes dels autònoms; afers socials pertany a en Tardà, però com que hi ha tanta feina ho portem conjuntament.

El tema dels autònoms és molt important, és un col·lectiu molt gran i en realitat son micro-empresaris que tenen un sol client, no poden fer patrimoni i no tindran les prestacions socials dels qui treballen per compte d’altri. Veurem que hi podem fer. Tenim un bon assessor i tinc confiança en canviar la situació.

Després vaig a la meva antiga empresa, on em comenten la seva visió de la indústria farmacèutica, em va molt bé per preparar la intervenció amb la ministra; Em comenten la mala situació de la indústria farmacèutica catalana, aviat no en quedarà, Madrid a més d’estar a prop del poder ofereix avantatges fiscals i preus especials pel sòl industrial.

Al vespre, anem al cine que em toca distraurem, veiem la darrera dels Cohen, ens ho passem bé.

dijous, de maig 27

DIJOUS 27 de Maig del 2004

Es crea la Comissió de Drets de la dona al Congrés, es proposa de presidenta na Carmen Alborch, anava a abstenir-me sort que la Mercè Pigen de CiU estava assentada al meu costat i m’ho ha desaconsellat, “no t’ho perdonaran mai”, no creia que aquestes coses tinguessin tanta importància.

Després es constitueix la Comissió de la Unió Europea, la presidenta serà la ex-ministra Loyola De Palacio, està molt emocionada, la vaig a felicitar, quan li dic que sóc d’ERC, fa un salt.

Volo cap a casa, que hi ha un míting a Badalona, sec a costat dels representants del PSA (Partdo Socialista Andaluz), són molt divertits, molt bé els d’Esquerra de Badalona, han arribat a omplir l’estadi, en unes europees, té mèrit.

dimecres, de maig 26

DIMECRES 26 de Maig del 2004

Marxo d'hora cap Madrid tinc una trobada amb grups ecologista de Castelló, Mallorca i Menorca.

A Castelló estant construint una carretera en una zona d’alt valor ecològic, s’han passat per alt tots els estudis, allò és el terreny sense llei.

A Mallorca, Menorca i Eivissa, el PP ha aprovat a darrera hora infrastructures faraòniques per incentivar el turisme de masses, un desastre; aviam qui ho para.

Després amb en Puigcercós ens trobem amb un representant de Greenpeace, ens ve a parlar de les centrals nuclears, s’hem posa la pell de gallina, del poc control que hi ha i de com s’han amagat les falles, quanta radioactivitat deu estar escampada. No es estrany que augmentin els càncers.

Dinem amb els ecologistes de les illes. Avui no hi ha ple, aprofito per preparar-me temes dendarrerits.

dimarts, de maig 25

DIMARTS 25 de Maig del 2004

Avui no vaig a Madrid a fi de poder assistir al ple de l'Ajuntament, em sap greu perquè potser hauria de defensar la moció d’IU per la Llei de violència de gènere, encara que sembla posada amb calçador ja que el PSOE ja hi està treballant.

Aprofito per anar a la reunió de Medi ambient al Parlament, parlem del IV Cinturó i del impacte negatiu de RENFE a la costa.

Nit de Ple, naturalment en José Sanchez amb la seva demagògia que tant el caracteritza i manca d’educació intenta defensar l’indefensable, construir una comissaria de Mossos d’esquadra en una de les poques zones verdes del Municipi.

dilluns, de maig 24

DILLUNS 24 de Maig del 2004

Avui com cada dilluns aprofito per dedicar-me al poble, vaig a l’Ajuntament a mirar l'expedient del proper Ple.

Es proposa construir la comissaria dels Mossos en una zona verda, i reservar terrenys per el nou CAP al costat de la via. Em sembla tot plegat un disbarat.

El nostre municipi s'ha quedat sense patrimoni, no tenim terrenys per equipaments.

Per la tarda, concentració a la Pl. Sant Jaume, avui és el Dia internacional de la Pau, m’he trobat amb les dones de negre, els hi ofereixo col·laboració.

dissabte, de maig 22

DISSABTE 22 de Maig del 2004

Vaig a l’Assemblea de les dones d’ERC, a Sant Feliu del Llobregat, no m’hi puc estar gaire perquè avui inaugurem la Regidoria oberta a Santa Perpètua.

L’ambient no és massa alegre, les dones estan revoltades perquè no hi ha paritat a les llistes. I perquè el partit deixarà de ser assembleari.

Abans de marxar demano la paraula, no tinc clar que ser assembleari sigui, ara per ara, la millor opció, la proposta de no tenir llistes paritàries es va aprovar en un Congrés on crec que molta gent no sabia ben be que votava, es van deixar endur per un cert romanticisme.

I m’en vaig corrents a Santa Perpètua, la plaça està plena de gent, és la fira de l’automòbil. No em puc entretenir, intento saludar sense parar-me gaire.

Parlo una mica amb la Rosa Rovira i entra un senyor, diu que és molt bona iniciativa.

No em puc quedar perquè haig d’anar a Sabadell a la clausura del Congrés comarcal d’IC.

Haig de dirigir unes paraules de cloenda, els militants d’IC de Santa Perpètua es queden parats, no m’esperaven. Els hi parlo de la necessitat de que les esquerres col·laborin i aprofitin aquesta conjuntura per avançar cap a l’igualtat d’oportunitats.

divendres, de maig 21

DIVEDRES 21 de Maig del 2004

Hem quedat al Parlament amb els portaveus d’ERC, l’Huguet, la Pilar Dellunde, en Puigcercós, en Tardà i jo.

Veiem necessari dissenyar una estratègia comuna. Després fem conferència de premsa amb uns representants del partit nacionalista cors.

Per la tarda, hi ha sessió de finançament, una sèrie d’experts discuteixen sobre el finançament de la Generalitat. La conclusió que en trec, és que parlar de dèficit a Madrid pot ser perillós, sempre et poden treure números que diguin el contrari. Però és instructiu.

dijous, de maig 20

DIJOUS 20 de Maig del 2004

Vaig caminant al Congrés, els carrers estan engalanats per la boda amb una espècie de llaços de color fúcsia, han fet un concurs de kitsch!

Hem d’estar al Ple d’hora per anar a votar i després corre cap l’esmorzar d’en Carod, com que la votació es retarda decideixo no anar-hi. Sabia que no feia falta perquè estava ple.

El Ple acaba cap les dotze, els altres s’en van però en Puigcercós i jo ens quedem perquè per la tarda hi ha compareixença de la ministra de Medi Ambient, en Puigcercós s’en va a parlar amb en Montilla.

Per Nadal els papers de Salamanca a casa, ja hi serien si no fos per la “boja” de l’Alborch quan era ministra de Cultura.

A les 4 vaig cap a la Comissió de Medi Ambient. Porto les preguntes preparades, no estic nerviosa però tot i així veig que em costa expressar-me en castellà, hauré de fer una immersió.

No hi haurà transvasament de l’Ebre cap el sud, però no s’ha definit contra el transvasament cap Barcelona. I poca cosa més, només un decàleg de bones intencions.

Tornem amb l’avio de les 10 de la nit, al aeroport en Joan em presenta una persona molt interessant, el President Carbonell. Un expert en Orient Mitjà.

Arribo a casa al dos quarts d’una de la nit.

dimecres, de maig 19

DIMECRES 19 de Maig del 2004

Els matins del dimecres son per preparar els plens i assistir a comissions. Jo no en tinc cap, i puc quedar-me al despatx.

Ja tenim administrativa, la Maria, ve de Catalunya Ràdio.

Avui dinem amb en Carod, en una taula llarga al menjador del Congrés seiem tots els diputats els senadors i la Begoña Lasagabaster, s’acosta un de CiU a dir-nos que aquesta era la seva taula la legislatura passada, ara ja no la necessiten.

Els dimecres per la tarda, al Ple es fan preguntes orals, ens en toca una. La fa en Francesc Canet de Figueres, a la ministra de Cultura demanant el quadre de Dallí, El gran masturbador, per el Museu de Figueres. La ministra no entén quina diferència hi ha que el quadre estigui a Madrid o a Figueres a més diu que l’Ajuntament de Figueres no l’ha sol·licitat mai.

Els plens del dimecres es fan llargs perquè no totes les preguntes interessen, per això vaig entrant i sortint.

Anem a sopar al hotel Plaza convidats per el Circulo de Empresarios, demà en Carod hi fa un dels seus esmorzars col·loquis, la nit abans es fa un sopar íntim amb els empresaris.

Sec al costat de Claudio Boada, em vol convèncer de que a Catalunya ens equivoquem al no permetre la llibertat d’horaris.

Al sortir ens trobem el carrer ple de gent, van a veure la font de Neptuno, la del Atlètic de Madrid, il·luminada de color rosa, la gent fa fotos, és l’ambient de la “famosa” boda.

No puc dormir del soroll, aquesta gent fan sonar els clàxons a les dues de la matinada.

dimarts, de maig 18

DIMARTS 18 de Maig del 2004

Surto de casa a les 7:45 i arribo al Congreso a les 12:45, les excuses de Iberia són per recopilar-les. Sec al costat de l’arrogant d’en Duran i Lleida, al final m’ha de dirigir la paraula.

A l’hora de dinar al Congrés, entro en contacte amb la famosa “rumorologia de Madrid” diuen que el gendre de l’Aznar te que desmantellar el seu despatx a La Castellana, ja no hi passa ningú a pagar el 3% per la licitació, també diuen que l’Aznar té la fortuna a Suïssa, que l’Alshtom no va pagar i va perdre la licitació dels trens del TGV...

Avui el Ple és interessant, CiU demanen els papers de Salamanca, però només els incautats d’abans del 1936 i tant sols els que eren de la Generalitat.

Negociem amb el PSOE, fem reconèixer que va ser una incautació, fem afegir els papers del País Valencià i tots els documents de fons privats.

Ens abstenim de la proposta de CiU, la resta de les forces d’esquerra voten la nostra.

El PP fa una proposta per igualar totes les comunitats, l’intervenció d’en Puigcercós l’haig de guardar, els explica el que és l’asimetria. El PP es queda sol.

El PP fa una proposta a favor del PHN, es torna a quedar sol.

Interpel·lacions: de CiU, que el català sigui llengua constitucional a Europa, el que no van fer en 8 anys ho volen ara en 1 mes.

Aproven la nostra interpel·lació sobre la immigració, dret a vot, traspàs de competències, ... molt bé.!

Ha sigut un ple molt llarg i dens, quan sortim ens en adonem que s’ha parlat tota la tarda de Catalunya.

dilluns, de maig 17

DILLUNS 17 de Maig del 2004

Com ja es habitual vaig al Parlament, avui em trobo amb la Isabel Nonell, la diputada del Vallès Oriental, repassem problemes de la comarca. També està a comissió d’Indústria, està treballant per les petites empreses, li passo el telèfon del Jordi Cuixart.

Després vaig a la meva antiga empresa, a part de saludar als ex-companys, vull quedar amb el director per conèixer la seva visió de la industria farmacèutica.

Per la tarda ja al poble, el meu germà m’informa de la fira de comerç. Haig de insistir amb la presència d’en Pere Esteve, com a Conseller de Comerç.

diumenge, de maig 16

DIUMENGE 16 de Maig del 2004

Continuo fent vida social, vaig a trobar-me amb uns amics argentins, ja m’estan esperant amb bateries de preguntes, eren molt anti ERC però els vaig estovant, parlem de independència, de les esquerres i naturalment d’Israel.

Part del seu apropament a ERC és perquè no tenim un discurs anti-jueu com tenen l’esquerra comunista, haig de reconèixer que hi estic treballant, perquè sempre es diferencií la justa crítica al govern d’Israel de la crítica al poble jueu en general.

divendres, de maig 14

DIVEDRES 14 de Maig del 2004

A Villarroel farem una roda de premsa per presentar una proposició on demanem l’anul·lació del consell de guerra al President Companys, que l’Estat Espanyol demani perdó per el seu afusellament i la rehabilitació històrica dels fets.

L’Estat espanyol es l’únic estat amb passat feixista que no ha demanat perdó per els crims comesos. Ja va essent hora

La presenta en Puigcercós i parla també en Jordi Carbonell, ens acompanyen dues dones republicanes, una va conèixer en Companys personalment i l’altre va veure amb els seus ulls com omplien les foses amb els afusellats a Montjuïc.

Al sortir em trobo amb en Josep Ventura, però no ens aturem gaire ell te compromisos i jo he quedat a Palau per dinar amb l’Aurora Fusté.

Començo a complir amb els compromisos antics. Parlem de política municipal i de la dificultat de compaginar política i família, moltes dones polítiques acaben divorciades.

dijous, de maig 13

DIJOUS 13 de Maig del 2004

Abans de les vuit ja soc al Congrés. A les 9 comença el Ple. He decidit que avui no ho seguiré tot, sinó no tindré temps de fer res.

Al despatx hi ha una tele per seguir els debats, només baixaré a l’hemicicle quan parli en Jordi Ramon i a l’hora de votar.

Ara entenc perquè l’hemicicle està mig vuit, si s’hagués de seguir tot no es podria fer res més.

Per la tarda torno a Barcelona amb el Tardà, vaig directa a una exposició on m’hi ha convidat la dona del Consol hongarès.

Després vaig a un sopar rus, haig de cuidar les amistats que darrerament les tenia abandonades i això no pot ser.

dimecres, de maig 12

DIMECRES 12 de Maig del 2004

Plou i si plou vol dir que la Ronda està col·lapsada, tardo més d’una hora a arribar a l’aeroport, faig tard a l’avió. M’haig d’esperar al de les 9:45. Cal tenir-ho en compte en el futur, els dimecres hauré de matinar.

Coincideixo amb en Tardà. Sempre és agradable parlar amb ell. Està preocupat; A la comissió de la Constitució, tot el PP va votar a l’Alfonso Guerra, ens fa mala espina, a les altres comissions els del PP es van abstenir. A més en Trillo va estar fent elogis del Guerra.

En Jose ens ve a recollir a l’aeroport, oferim lloc a la diputada del PP de Blanes, n’Alicia Sánchez Camacho, resulta bastant simpàtica.

Arribo just per anar a la Comissió d’exteriors. Al entrar hi ha una pantalla amb la llista de les comissions i on s’ha d’anar.

No calia córrer, sóc la primera en arribar, després ve el president, en Duran, molt encarcarat, no sé perque si ell volia ser ministre d’exteriors, tot i així està molt satisfet.

Jo callo i escolto, avui es parla de la periodicitat, de com es pensa treballar... el portaveu del PP es queixa de que la passada legislatura no van fer viatges, es veu que només hi van anar els del ministeri, ell creu que hi han d’anar també els de la comissió. Sembla que venen a dir que no hi pressupost. Em costa de creure.

Al costat tinc la Begoña, li pregunto com s’ho fa avui que es constitueixen casi be totes les comissions, és una dona molt divertida.

Després tenim reunió de grup, estrenem la sala, bé es un dir. Quedem per fer reunió cada dimarts.

Comencem a repartir feina, hi han preguntes, interpel·lacions, mocions, prendre posició davant les mocions dels altres grups, un munt de decisions.

En Tardà ha de preparar una interpel·lació sobre la immigració. En Ramon ha de posicionar-se en front del PP sobre les ajudes a les oliveres.

Tothom fa preguntes a en Puigcercós.

Per la tarda, després d’un dinar ràpid, comença el ple. Molt interessat , segueixo totes les preguntes fins al final.

Quan s’acaba a les 8 del vespre, me’n vaig al despatx, tothom te feina. Em quedo fins les 10.

Després me’n vaig a donar un vol tota sola per primera vegada. M’arribo fins la Puerta del Sol, hi han les mateixes franquícies que a Barcelona, tot Europa és igual. Al final serà avorrit viatjar, totes les botigues són iguals, també hi ha un Pans & Company. Decideixo menjar una tapa de calamars que no em deixarà dormir.

dimarts, de maig 11

DIMARTS 11 de Maig del 2004

Avui és festa a Madrid, Sant Isidre.

Aprofito per anar a la reunió de la Sectorial de Medi Ambient al Parlament; Hi serem tots, els diputats del Parlament, els assessors, els especialistes i jo, la diputada de Madrid.

El Parlament ja me’l començo a conèixer, torno a tenir la sensació de familiaritat.

No conec els noms de tots els participants a la reunió, les cares sí; Parlem del tema del dia, la regeneració de les platges. Veig que ens posem d’acord, hi ha sentit comú. També surt el tema de Gallecs.

Començo a estar molt enfeinada, veig un munt d’iniciatives i necessito temps.

Demà tinc que estar a Madrid a les 12, hi aniré abans per començar a treballar, quedo amb en Puigcercós i aprofitem el xofer.

dilluns, de maig 10

DILLUNS 10 de Maig del 2004

Com cada dilluns vaig al Parlament, avui em reuneixo amb l’assessor de medi ambient, parlem de com coordinar les nostres activitats entre els dos Parlaments, i l’estratègia a seguir.

Per la tarda em trobo amb una dona de Colòmbia. Està en un moviment de dones per la Pau - Dones de Negre - , lluiten per la pacificació de Colòmbia.

Intento entendre la situació i buscar què podem fer des d’aquí. El que tinc clar és que hem de lluitar per acabar amb la venda d’armes. Potser per l’agost participaré en una marxa per la pau a Colòmbia, diu que per elles és molt important la presència de polítiques estrangeres.

Al vespre tenim reunió al poble del Comitè Polític Local.

Estem fins bastant tard, però ha estat una bona reunió, hem fet feina.

dissabte, de maig 8

DISSABTE 8 de Maig del 2004

Avui vaig a Sant Feliu del Llobregat, hi ha Consell Nacional d’ERC, pel fet de ser diputada, també formo part del Consell Nacional.

S’han d’aprovar les ponències que es presentaran als militants, hi hauran canvis dins l’estructura organitztiva del partit.

Avui la majoria hi està d’acord, però si no s’explica bé, en el Congrés hi poden haver mal entesos i no prosperar tota la proposta, a veure com ho fem.

Per la tarda he quedat amb les veïnes per arreglar el vestíbul. Ho netegem i anem a comprar plantes, en total ens hi passem tota la tarda, però està bé, això crea comunitat. Al final som bastants treballant-hi i hi ha mol bon ambient.

Estan molt contentes i orgulloses de la feina feta. No tothom te una diputada escombrant l’escala.

Per la nit vaig a Mollet a veure la sarsuela que ha dirigit en Peter. Ha estat molt encertat el fet de ressaltar el fons històric de la primera República, resulta un espectacle, divertit i al mateix temps instructiu. Tothom surt republicà.

divendres, de maig 7

DIVENDRES 7 de Maig del 2004

Tinc reunió a la seu amb el col·lectiu de gays i lesbianes, hi som el Puigcercós i el Tardà, volem parlar sobre la proposta del matrimoni civil que presentarem, venen també en Jaurena, l’advocat que em va assessorar en el debat en el Col·legi d’Advocats per la Campanya i en Xavier Verdaguer, també assessor i especialista en aquest tema.

De fet veiem que el que més els preocupa són les agressions. Ens comenten que el vespre tenen por d’anar en metro o tren. Que les agressions tenen lloc en les poblacions on hi arriba la RENFE.

M’inquieta molt els fet uns adolescents van increpar a unes noies que anaven agafades de la mà, i les van agredir, fins i tot una d’elles va ser atesa al Hospital.

Dedueixo que imiten el comportament dels grups violents d’estetica skin, i això és preocupant.

A voltes també els policies s’identifiquen més amb els agressors que amb els agredits, és repeteix la pauta de la violència de gènere.

Després vaig a uns celebració del dia d’Europa organitzada pel Patronat Català pro-Euopa, m’ha convidat el Cònsol Hongarès. Allà em trobo amb altre gent d’ERC, parlem sobre el finançament, de l’hospital de Valls...

Després veig en Cuixart. Tinc l’agradable sorpresa de saber que el logo de la Campanya per les eleccions Europees ha estat creat a Santa Perpètua de Mogoda i ha estat escollit dins un concurs a nivell europeu. El que és estrany que la premsa local no se’n hagi fet ressò.

Pel vespre, vaig al sopar de la nit de l’esport a Santa Perpètua de Mogoda .

Acabo el sopar experta en lípids, perquè m’assento al costat d’un treballador d’aquesta fàbrica. És una de les empreses més importants de Catalunya i exporta a tot el món.

dijous, de maig 6

DIJOUS 6 de Maig del 2004

Vaig ben d’hora al Congrés perquè em fa il·lusió prendre possessió del despaitg.

A les 10 hi ha constitució de comissions, vaig a la de Sanitat com que tot està pactat, em donen la papereta que haig de votar.

Els partits ja han pactat quines presidències tenen. Una presidència de comissió dóna feina, i et dóna dret a un xofer.

Els del PP han intentat a darrera hora fer alguna jugada bruta i al final han acabat perdent, no se n’adonen que ja no tenen majoria.

Al meu costat tinc la García-Valdecasas, em donc el gust d’ignorar-la olímpicament.

En Tardà ve de la comissió de la Constitució que estarà presidida per en Guerra!!, i és la única on el PP ha votat unànimament amb el PSOE, ens fa mala espina.

Torno al despatx i ja m’esperen visites.

Una dona colombiana que informa de la situació de les dones al seu País.

Una parella gallega que em dona un informe sobre la situació dels presos sero-positius.

I comença a arribar correu, invitacions, llibres, si contesto a tothom no faré res més.


Em porten l’ordenador, ara sí que ja puc començar a treballar, avui ja entraré els primers documents, em fa il·lusió, enlloc de tornar cap Barcelona em quedo a treballar.

Per la tarda de tornada faig amistat amb un periodista de La Vanguardia i la seva dona una presentadora d’Antena 3.

Com sempre la Ronda està embussada, escolto la ràdio i resulta que volen provocar una nova crisis de govern, aquest pas semblarà el govern de la “senyorita Pepis”, jugen brut.

Arribo a casa a 2 quarts de nou, encara tinc temps d’anar al “super”.

dimecres, de maig 5

DIMECRES 5 de Maig del 2004

Tinc un matí sense reunions, perfecta aprofitaré per fer feina i estudiar. Començo amb Kioto.

Faig les primeres preguntes al govern, els temes molt concrets, que afecten a una població determinada es demana resposta per escrit.

Començo per Santa Perpètua de Mogoda: l’accessiblitat de l’estació de La Florida, sobre l’oficina de Correus, l’impacte de les obres de l’autopista...

Venen a instal·lar una altre línia de telèfon a fi de que les comunicacions del Congrés no ocupin la línia privada. Perfecta!

Abans d’anar a l’aeroport em trobo amb l’Albert per parlar de temes del poble, em comprometo a anar a l’Ajuntament el divendres.

Vaig cap l’aeroport a agafar l’avió de les 9 del vespre, fa una mica de mandra marxar el vespre de casa.

Arribo a Madrid a les 10 de la nit, agafo el metro, el famós metro i tardo un hora a arribar a l’hotel.

Truco als companys i quedem per petar la xerrada, ens sentim molt a gust, en Pep Andreu ens explica una història de la “mili “que és per publicar-la. Potser un atre dia...

dimarts, de maig 4

DIMARTS 4 de Maig del 2004

Avui vaig a trobar-me amb el Comité d’empresa dels treballadors i les treballadores de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

En tenia ganes també d’estar a soles amb en Baldo per parlar de temps passats, però ja veig que no podrà ser.

La reunió dura una hora i mitja. Es complicat ser enllaç sindical d’una entitat com l’Ajuntament, quan els teus caps són polítics...

De tota manera l’oposició ha de fer un marcatge més intens sobre els nomenaments i les places de treball, així els ajudem molt amb ells, també.

Per la tarda tinc reunió del Grup parlamentari a Villaroel.

Tenim ja el calendari de Plens, coincideix amb el Ple de l’Ajuntament de Maig.

Ens repartim les comissions i queda confirmat les meves sectorials son: Medi Ambient, Sanitat, Dona, Unió Europea, suplent d’Exteriors i Drogues.

Ens adjudiquen personal, a més d’en Ramon tindrem un advocat, un assessor de pressupostos, un administratiu i un cap de premsa, i important també; un xofer, ens estalviarem taxis.

En Puigcercós ens aclareix el funcionament de les comissions. Les meves es constitueixen el dijous, així demà no cal que hi vagi, però en Joan té por que el dijous arribi tard. No em coneix bé. Perquè no pateixi marxaré demà al vespre.

Per la nit, vaig a la comarcal: Arribo tard, però millor, perquè m’estalvio el tema recurrent del pes de la comarca dins del partit.

Després parlen de la verbena, com que tinc el Medir de Palau a prop, parlo amb ell del tema de l’ACTUR i temes de Palau que s’han de demanar a Madrid, com el de l’oficina de correus.

Finalment es parla de l’abocador i del problema de les deixalles, a Barberà volen posar recollida hidraulica. Interessant, ja veurem com els hi anirà, dubto que sigui apta pel nostre país, i menys com ho volen fer, amb horaris limitats al tipus de deixalla.

dilluns, de maig 3

DILLUNS 3 de Maig del 2004

Tinc reunió a Villarroel amb la Carme Porta.

Abans haig de fer telefonades per canalitzar demandes que vaig rebent, la nova situació obre expectatives a ciutadans que creuen que els podem ajudar, faig tot el que puc, de fet tinc la guia de telèfons més plena que mai.

A Villaroel arribo just quan s’acaba la roda de premsa del dilluns.

A la sala de reunions hi han restes de la reunió anterior i van entrant i sortint gent, no podem treballar amb la Carme fins ben bé passsada un hora.

Surt el tema del barri miner de Sallent i com coordinar-nos per no anar de bòlit amb les visites al territori.

Els temes social els portarà en Tardà, però com que m’hi vaig implicar durant la campanya hi segueixo col·laborant.

Al vespre tenim una reunió al local de Santa Perpètua amb en Pere García i els representants de la Federació de perruquers.

Ens expliquen com està el sector i de les amenaces que hi planen a sobre d’ell.

Em comprometo a demanar que vingui en Pere Esteve a la cloenda de les jornades que es faran a Santa Perpètua de Mogoda i el seguiment de la resta de temes tractats.

dissabte, de maig 1

DIVENDRES 30 d’abril del 2004

Primer reunió amb en Pep Canal, de Medi Ambient.

Tenim bona sintonia, preocupacions comunes, l’estalvi energètic la reducció d’envasos, crec que podrem fer una bona feina!

Ens preocupa coordinar bé les accions del territori, però coincidim molt, els dos som biòlegs.

Després vaig a la Conselleria de Sanitat. Tinc poc temps i no trobo aparcament enlloc, em poso directament a dins i dic que sóc diputada, funciona.

Em trobo amb gent de Govern, la sensació és diferent. Aquí puc treballar per fer canviar les coses més eficaçment.
De Madrid depenen dos grans temes, el finançament de la Sanitat i la despesa farmacèutica.

Fem una reunió d’una hora, a part d’escoltar els hi exposo la meva opinió.

Al final entro amb els temes de Santa Perpètua. Es miren uns papers i diuen “... fet: Un metge i un pediatra, ja ho pots anunciar-ho...” Això és el que jo entenc per poder, i estic contenta que sigui en benefici del ciutadà. Quedem per estudiar el Projecte fet del nou Ambulatori municipal.

Torno a la diputació, hi ha una trobada sobre la nova llei d’urbanisme, és molt interessant però no em puc quedar al debat, haig d’anar a l’aeroport, arriba la meva filla...

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...