dissabte, de maig 27

A Suasha (Bogotà)

Una visita a una escola de la ibra UNMINUTODEDIOS . Posted by Picasa
Hem visitat el barri de Suasha, al sud de Bogotà on hi viuen molts desplaçats. Son centenars de milers de persones que han hagut de sortir corrents dels seus pobles per salvar la pell.
Arriben a Bogotà sense res, els fills i les filles no poden anar a escola i son carn de bandes delinqüents.
Hem visitat una escola de la fundació “unminutodedios”, construida amb aportacions de la cooperació espanyola i catalana.
Preparen nois i noies a tenir un ofici, informàtica, disseny, confecció, amb l’objectiu de que puguin crear la seva pròpia empresa.
Una de les cooperants em diu que votarà Uribe, el factor seguretat és el més important, encara que el problema social és del que s’ha parlat més a la campanya, en el subconscient de la gent pesa el factor seguretat.
Al vespre, ens ha convidat l’ambaixador espanyol a l’ambaixada a un sopar amb líders d’opinió.
S’han valorat els anys Uribe, torno a comprovar que té uns grans defensors, hi han crítics amb el fet de la reelecció. També s’analitza els problemes del programa de desarmament Justicia y Paz. La gran esperança es desarmar la guerrilla i evitar que els para-militars desarmats es tornin a reciclar, per això cal donar alternatives, que de moment el país no pot oferir.
Hem tingut ocasió de visitar una església, Bogotà és una ciutat trista, no solament per el cel sempre encapotat, sinó perquè la gent no passeja per els carrers.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...