dijous, de juliol 27

camí de Congo

Avui havia de ser a la República Democràtica del Congo, però Iberia ens ha fet perdre la connexió de Brussel·les a Kinshasa.
Anàvem a una missió d’observació electoral del Congrés.
Ens hem vists obligats a passar el dia a Brussel·les, no anat malament com introducció passejar per una de les capitals més riques del mon, en gran part gràcies a les riqueses que van expoliar del Congo, que va ser finca particular del rei belga, Leopold.
Avui el Congo, és un dels països més pobres de la Terra.
Per primera vegada, després de 40 anys hi hauran plenament democràtiques ¿recorda alguna cosa?. Amb l’ ajuda pressupostaria de la UE, la ONU hi ha enviat una missió especial la MONUC per preparar les eleccions, també de l’Estat espanyol hi ha enviat un contingent de forces perqué juntament amb les forces europees, garanteixin la estabilitat.
S’ha fet un cens, tasca gens fàcil, és un país molt gran i gairebé sense comunicacions. La població no estava censada des de 1984.
Hi ha hagut un govern de transició, format per representants de les faccions combatents i presidit pel fill del assassinat Laurent Kabila, el candidat Joseph Kabila.
A Kinshasa hi ha tranquil·litat, a les províncies de l’est encara hi han faccions armades.




amb la diputada Fatima Aburto





Posted by Picasa

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...