dissabte, d’agost 12

La desesperació vencerà la por


1989 per el dret a refusar
Ahir llegia amb incredulitat que Olmert donava llum verda al desplegament del gros de les forces del ZAHAL pel Líban mentre a la ONU es discutien les condicions de l’alto el foc.
Efectivament, ho vaig entendre bé, Olmert ha donat ordre d’avançar.
Un comandant diu (cito de El PAIS) “L’Exercit d’Israel ha sortit victòries en totes les seves campanyes i tot l’Orient Pròxim ho sap. La supervivència de l’Estat d’Israel depèn de que es mantingui el temor”
Llàstima que els comandants no haguessin anat més al teatre, Hanoch Levin, el més gran dramaturg israelià,(per cert, molt odiat en vida, molt valorat un cop traspassat) en una de les seves obres allà per els anys 80 ja feia dir a un personatge palestí. “Arribarà el moment en que la desesperació superarà la por”.
Avui hi ha una manifestació davant de la presó 6 de Haifa de suport al tercer soldat que es nega a participar en la guerra .
L’Historia es repeteix.
He posat una foto de l’any 1989, al mateix lloc a on avui es manifestaran, davant la presó on estaven tancats els soldats que refusaven participar en la ocupació del Líban, l’anterior. La Joan Baez va venir d’EEUU per participar-hi. Va començar un soldat i van ser molts més.

*22:05
La manifestació ha estat un èxit.
Aquesta nit es manifesten davant la casa del cap de l’exèrcit (el comandant general).

Per estar informats de la ofensiva militar http://www.sodeleb.org

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...