dimarts, de novembre 28

Presidència de Comissió




Des d’avui sóc presidenta de la Comissió de Medi ambient, era el Joan Puigcercós, al deixar el Congrés per anar al Parlament, l’he assumida jo.
Les presidències es reparteixen entre els grups al començar la legislatura, i quan succeeix un canvi es sol respectar que es quedi dins del mateix grup.
Haig de dir que m’ha votat pràcticament tothom, inclòs el PP.
He començat presidint el debat de dues lleis, la de la xarxa de Parques Nacionales i la declaració de Parc nacional el Parc de Monfrague (Extremadura).
Les votacions solen ser complicades perquè a darrer moment els grups transaccionem esmenes i al final no saps què s’ha inclòs ui què no.
Naturalment el grup de govern procura que no es quedin esmenes vives al Senat i els altres procurem aguantar els esmenes fins al final com avui que veient que la nostra proposta no tenia futur he acceptat una proposta molt rebaixada del PSOE, però he deixta unes esmenes amb l’esperança de millorar-ho en el Senat.
Suposa més feina per a mi, però espero que en sàpiga treure profit


......
Kurds al Congrés



Una delegació kurda del partit DTP(Partit per una Societat Democratica, membre de la Internacional Socialista) formada per el vicepresident de relacions internacional Tuncer Sr. Bakirhan, la alcaldesa de la ciutat de Dersim , Sra, Tunceli i el director del Centre d’Informacií del Kurdistan a França, Sr, Doru, van entrevistar-se al Cong´rs amb la portaveu d’Erc a la Comissió d’Afers Exteriors, RM Bonàs, hi va ser convidat també el portaveu del PNV, Sr. Esteban.
Els assistents van exposar la situació del Kurdistan turc, després de la declaració unilateral de Cessament de Foc per part del PKK.
El govern turc no ha respòs amb cap senyal, segueixen les operacions militars a gran escala en la zona kurda.
Els kurds segueixen sense tenir drets lingüístics ni culturals, i les àrees amb majoria kurda pateixen una gran discriminació fiscal.
Una de les condicions per l’ingrés de Turquia a la Unió Europea es la solució del “problema kurd”, però Turquia no ha fet cap pas per millorar la situació.
Van afirmar que és necessari avançar cap una solució política, abandonar les operacions militars que estan originant un gran problema humanitari, la alcaldessa de Dersim va exposar el cas de la seva ciutat on amb 10 anys s’ha passat de 15000 a 200.000 habitants, refugiats de les zones on es realitzen “operacions militars”. Les condiciones son indescriptibles. Això en una zona de les més riques del món en recursos energètics.
Van expressar la necessitat de treure els obstacles perquè els kurds puguin tenir representació al parlament turc, actualment un partit ha de tenir un mínim d’un 10% dels vots en tot l’Estat per poder tenir representació parlamentaria.
Ven expressar la seva preocupació per el fet que els militars continuen dominant el poder polític a Turquia, i així és molt difícil crear una opinió pública favorable als canvis polítics respecte al reconeixement dels poble kurd..

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...