dimarts, de desembre 12

Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones i tradicions nadalenques

A sota aquest títol tan cursi hi ha una altra “parida” de les feministes de Madrid, que ara viuen molt bé amb els subsidis del Instituto de la Mujer.
S’ha debatut avui en comissió una llei que hauria de pretendre anivellar les igualtat d’oportunitats entre homes i dones. En realitat és una llei pensada per a altes funcionaries i dones en la política, les propostes estrella eren les llistes paritàries i la presència de dones als consells d’administració.
Es una de les lleis que quant encara no estava en política més m’hagués agradat fer. Però una llei que ajudés a que les dones no perdessin el tren professional, que les ajudés a tenir eines per ser autònomes, que la maternitat no constituís un peatge per el desenvolupament professional o personal.
.
Per sort la vaig començant portant i l’he passada a la nova diputada Giorgina Oliva, experta en temes de dona, així he intervingut en les negociacions però no he hagut de fer el discurs, que m’hagués sortit massa agre, perquè la sensació és d’emprenyament, a pesar de que hem aconseguit coses positives per la gent normal, la que cobra poc i vol tenir fills.
Per exemple que totes les dones que no cotitzin rebin una prestació igual al 100% del IPREM durant 42 dies dés del part,que les treballadores de menys de 21, no caldrà que tinguin període de cotització, per rebre el subsidi de maternitat, si una noia queda embaraçada encara que només faci un mes que treballi ja pot rebrà el subsidi, si te de 21 a 26, li caldran 3 mesos i si té mes de 26 anys, 6 mesos.
Les autònomes quant estiguin de baixa maternal se’ls hi abonarà les cotitzacions, a més de les cotitzacions que hagin de pagar si tenen una substituta interina.
I altres coses més.
La Giorgina ha fet avui un curs accelerat de política. La Carme García de ICV li va proposar una aliança, que es votarien mútuament les esmenes, no n’hi ha votat ni una. Ara ja sap en qui pot confiar. Ja ha vist que a darrera de somriures hi ha qui té la daga sempre a punt. Per cert, la mencionada diputada ha posat molt èmfasi en que era summament important per la igual tat que asl pobles de menys de 5000 habitants tenien que haver-hi llistes electorals paritàries (¿quantes llistes presentarà ICV all pobles de menys de 5000 habitants? ¿quantes conselleres ha presentat al govern de Catalunya?) Ja n’hi ha prou d’hipocresia.



Tradicions
Es tradició que els grups convidin els periodistes a una copa abans de Nadal. Com que tothom vol quedar bé amb la premsa, no cal dir que durant una setmana no han de amoïnar-se per el sopar, ja que cada grup ho fa per separat. Es sorprenent la quantitat de periodistes catalans, sembla que són majoria. Els que treballen al Congrés confessen que estan encantats. Un altre dia ells organitzen una sopar amb donació de premis inclosa, enguany al Tardà li ha tocat a “la pregunta de l’any”.A la foto, unes periodistes amb bon humor

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...