dimecres, de febrer 28

Afganistan

Quant varen venir les dones de RAWA al Congrés em van impressionar. Les dificultats en que treballen per donar una mica de suport a les dones afganeses, són inimaginables. Ens van demanar suport a les eleccions, m’hagués agradat anar-hi, però va ser impossible.
Des del Ministeri es hi va agradar la idea i vàrem quedar que més endavant hi viatjaria una delegació.
Es va fixar el proper dissabte 3 de març per el viatge d’ una delegació de diputades per tal de ser-hi el proper dia internacional de la dona.
Ara hi ha hagut la mort de la pobra soldat, el PP ja comença a fer pressió perquè tornin els soldats, el Llamazares també, per altres motius. La política internacional d’IU és molt estrambòtica, encara es mou per allò de Rússia bona, EEUU dolenta i no passen gaire més d’això.
Avui l’ambaixador de Canadà, en un esmorzar de treball ha explicat l’important que és ajudar a aquest pobre país. Hi tenen més de 2000 soldats.
Les ONG’s que treballen allà, diuen que si se’n va la protecció internacional la situació encara serà més crítica. De RAWA ens han dit que si se’n van les tropes estrangeres queden en mans del senyors de la guerra i dels talibans.
Ahir a Kabul 50.000 homes es manifestaven demanant el cap d Malalai Joya, la diputada que ha denunciat els crims dels senyors de la guerra.
Jo vaig votar a favor d’enviar tropes a Afganistan, i sóc partidària de que hi continuïn, però sembla que no hi hauran més remei i hauran de tornar.
Itàlia va enviar un “rambo” que s’ha dedicat a provocar, cremant camps d’opi i actuant amb arrogància. Els espanyols es troben en una zona molt emprenyada i amb pocs recursos en una situació cada dia més complicada.
No sé si hi haurà viatge, el que em preocupa es què passarà amb les dones de RAWA si es queden sense protecció, una vegada més els occidentals em fallat.

http://www.pazahora.org/AfganistanDiputadas2.htm

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...