dimecres, de març 7

Dia internacional de la dona treballadora


Sobra treballadora, perquè de dones que no treballin n’hi han molt poques, (potser les que “no treballen” han de fer un altra classe de treball per tal de “no treballar”)
Si pensem en un treball remunerat que proporcioni autonomia, a Afganistan les dones no treballen perquè no n’ hi hatreball ni per els homes i perquè no hi tenen accés per el fet de ser dones. Per el fet de ser dones no tenen accés ni a l'Ensenyament ni a la Sanitat.
Avui, ja que no ens ha estat permès viatjar a Afganistan, quatre diputades hem fet una conferencia de premsa al Congrés. La diputada de IU ha vingut amb la fixa idea de parlar de tornar les tropes, no ho tinc tan clar. He denunciat que, la estratègia global de Bush contra el terror a l’Orient Mitjà ha estat un gran fracàs, i la gran víctima ha estat Afganistan i sobre tot les dones de Afganistan.
La intervenció militar no ha estat acompanyada d’un esforç de reconstrucció i de suport al nou govern. Afganistan es el país on en situacions de post-conflicte menys s’ha invertit per càpita, és el país més pobre del món fora de l ‘Àfrica sub-sahariana. Si la intervenció militar no va acompanyada d’una millora de les condicions de vida, es pregunten els afganesos ¿què hi fan aquí?
Les tropes espanyoles, sí que estan fent una tasca de protecció a les ONG’s que estan treballant en els pobles i millorant les condicions de vida ,especialment les ONG's catalanes i basques, (no ho dic jo, ho diuen fons del Ministeri), encara que sigui una gota d’aigua en el desert, mai millor dit.
Es el moment de parlar de què es fa a l’Afganistan, ¿els deixarem en mans dels talibans i els senyors de la guerra o tal com els hi vàrem prometre els ajudarem a reconstruir el seu país.


Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...