dimarts, de maig 22

12é la riera i acte central


La riera,

La transformació de la Riera de Caldes mostra la evolució de Santa perpètua.

Quan jo era petita era un riuet, hi anàvem a tirar pedres, a pescar peixets i capgrossos, també ens acostàvem d’amagat a veure els gitanos de sota el pont, a mi em fascinaven, potser per allò de que m’imaginava que venien de molt lluny i havien vist moltes coses.

Després va convertir-se en un clavegueram, que canviava de color i a vegades s’omplia d’escuma. A la llera s’hi trobava de tot i no t’hi podies apropar massa perquè el fang pudia.

Als darrers anys ha anat millorant, i alguns em pensat que tot seguint la llera amb bici es pot arribar a la platja., que la riera podria ser integrada a la població, seria aquell lloc per passejar tranquil·lament, en silenci.

Cada vegada ens allunyen més d’aquest somni, el ciment no para i la deixaran per sempre com el pati de darrera on amagar tot allò que no vols veure. Als primers pressupostos generals de la legislatura hi vaig introduir una partida per fer estudis ambientals, entre els estudis hi vaig “colar “ el de la Riera de Caldes.

Estaria bé poder contribuir a la millora ambiental de Sanat perpètua, a veure si els veïns ens donen la oportunitat .



Acte central


Varem decidir que a l’acte central de campanya no hi haurian parlaments. A algú li va causar certa sorpresa i va manifestar la seva queixa, però veient com ha reconegut que ha estat tot un èxit.

La gent ja està de sobres informada de les propostes, i en el fons tan els hi fa, saben que el que es farà dependrà més del tarannà dels equips que hi entrin, i de fet donen un vot de confiança a la persona que ho encapçala. El que si`posa una gran responsabilitat.

Un grup de jazz ha tocat musica de fons i la gent ha tingut ocasió de xerrar i conversar amb la gent e la llista, que és el que voliem.







Entrevista a radio Santa Perpètua



ENTREVISTA A RÀDIO SANTA PERPÈTUA

Esquerra Republicana de Catalunya creu que té opcions per assolir els millors resultats fins ara en unes eleccions municipals a Santa Perpètua. La seva alcaldable, Rosa Maria Bonàs, assegura que opten a governar el municipi. Sobre possibles pactes de govern, Bonàs no va parlar de formacions sinó de compartir tres propostes cabdals per ERC: aturar la creació de nous polígons industrials a Mogoda, la regeneració cultural i la lluita per una sanitat digne.

Aquestes afirmacions les va fer ahir Rosa Maria Bonàs dins del cicle d’entrevistes que els serveis informatius de Ràdio Santa Perpètua estem oferint. Rosa Maria Bonàs és la cap de llista d’ERC per segon cop consecutiu.

Bonàs, que també ostenta el càrrec de diputada al Congrés, creu que comptar amb representació a les institucions de l’Estat és avantatjós per a Santa Perpètua. La candidata d’ERC ha subratllat que va renunciar a l’acte de regidora només pel dia en què se celebra el Ple de la Corporació local.

El programa electoral d’ERC està format per propostes recollides en les més de 200 entrevistes que ha mantingut des del juliol de l’any passat amb entitats i veïns de la nostra localitat. Esquerra Republicana aposta per solucionar el dèficit d’equipaments sanitaris a la nostra localitat, per aprofitar millor els edificis públics i per limitar el mandat dels regidors a un màxim de vuit anys.

Rosa Maria Bonàs ha explicat la prioritat d’ERC són tres grans projectes i que podrien governar amb les formacions que les comparteixin.

ERC planteja crear dues grans àrees. Una formada per promoció econòmica, indústria, comerç i consum. L’altra, per cultura, educació i esport. Bonàs aposta per una reurbanització urbanística de Santa Perpètua que permeti compaginar la petita i mitjana empresa i al comerç. En l’àmbit escolar ERC proposa crear una escola bressol a La Creueta i buscar una altra ubicació per al futur CEIP del nucli antic. La candidata d’ERC a l’alcaldia de Santa Perpètua, Rosa Maria Bonàs, afirma que cultura, educació i esports han de tenir la mateixa filosofia i aposta per fer grans canvis en l’àmbit esportiu.

Esquerra planteja fer un Pla urbanístic i de mobilitat que fixi els eixos comercials i els de vianants que podria executar-se en dos mandats. Bonàs té dubtes sobre l’estat real dels comptes municipals.

ERC diu estar disposada a perdre el control polític sobre els Mitjans de Comunicació municipals perquè siguin dirigits per un Patronat amb un gerent independent. La cap de llista d’ERC per Santa Perpètua, Rosa Maria Bonàs, considera que la seva formació té possibilitats de governar l’Ajuntament i que si és així refarà el poble per a què sigui més cohesionat.




Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...