divendres, de maig 25

15 é ¿Verds de debò?

La Deixalleria

Se suposa que a Santa Perpètua governat des de la dictadura per ICV s’hauria d’haver impulsat el reciclatge. Hi havia una petita deixalleria molt a prop del mercat, on molta gent s’hi havia acostumat a passar-hi els dissabtes a deixar tot allò que no s’ha de llençar al contenidor i funcionava molt bé.

Van decidir fer-ne una de més gran, però la van situar molt allunyada de la població, només en cotxe privat s’hi pot arribar, varem proposar deixar la petita per els ciutadans i la gran seria més usada per empreses i restaurants. No ens van fer cas.

Ara m’han arribat queixes de persones que s’han desplaçat a la deixalleria amb tota les andròmines i un cop allà els hi diuen que tornin la setmana vinent que el contenidor està ple,(dubto que algú guardi el cotxe ple de deixalles durant una setmana) no cal dir que ningú t’ajuda a llençar les andròmines al contenidor, si portes oli usat l’has de buidar tu mateix al contenidor, mentre els empleats s’ho miren des d’una cadira. I així podríem anar seguint.

En resum que caldrà fer un pla de recollida de brossa que impliqui a la ciutadania en la tria i el reciclatge, perquè està passant allò de que “com que ja pago que ho facin ells”.

El Ministeri fera un “Plan Gerneral de Residuos” a nivell estatal, si no et pots fiar ni dels “verds” haurem de posar mesures que obliguin als Ajuntaments.

Energia

Fa uns anys, em va venir a veure un empleat de l’ajuntament, ecologista, molt preocupat perquè no s’havia fet un Pla Municipal d’Estalvi enrgètic. Aquest empleat va desaparèixer, (acomiadat) no hi ha hagut pla d’estalvi energètic, no s’ha publicat la ordenança solar, s’acaben de posar faroles que no tenen en comte la contaminació lumínica i en llocs totalment innecessàries.

Aigua

Quan la conca del Llobregat està en mínims, totes les fons estan engegades tot el día, especialment n’hi ha una a davant mateix del ajuntament que a més de estèticament horrorosa, és totalment malgastadora d’aigua i contamina acústicament.

Les fonts d’aigua de boca estan sense manteniment, no tanquen i va rajant aigua tot el dia.


Tot això son observacions que aquests dies de campanya vaig fent tot passejant i parlant amb veïns.

Per cert les brigades no paren







Potser si les persones amb responsabilitats de govern parlessin més amb els veïns les coses anirien millor.

Cada hora que passa estic més convençuda que cal canviar aquest govern.

Ànim. Ho aconseguirem.


Rumors confirmats

El nou tripartit de Santa Perpetua : IVC-EUA, CiU, PP


Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...