dimecres, de juny 27

Qualitat de l’aire i Responsabilitat ambiental


Dues bones lleis.

Avui hem aprovat a la comissió de Medi Ambient dues noves lleis, que crec son molt importants per el medi ambient.

A les dues hi hem treballat molt, especialment la de qualitat de l’aire. La proposta del govern es centrava en controlar la contaminació produïda per instal·lacions industrials i en certa manera podia incidir en la contaminació del parc automobilístic, pero sense molta incidència .

Per tal de prorrogar canvis més ràpids en aquest sector, que és un dels que més contamina i es la causa principal que no complim amb Kioto, després d’una intensa negociació a tres bandes, Ministeri, ERC i Joan Herrera, s’ha aconseguit per exemple que d’aquí uns mesos es modifiqui el impost de matriculació en funció de la emissió de CO2.

Altres canvis que Erc ha introduït es la obligació de que tots els cotxes surtin amv una etiqueta que indiqui les emissions de CO2 per km.

La obligació del Estat d’anar electrificant els ports perquè els vaixells puguin conectar-se a terra.

La llei preveia que les ciutats de més de 250.000 habitants estiguessin obligades a controlar la contaminació, hem fet que fos a partir de 100.000, i les aglomeracions (que no es consideraven), que a més estiguessin obligades a identificar els focus de contaminació i fer un pla de reducció de la contaminació.

La sensació que tinc ara, a més de molt cansament, (dirigir la comissió, estar pendent de la negociació, de la votació i de l’Ajuntament per telèfon) és de satisfacció. El meu pas per la política no haurà ests en va. Potser no hauré sortit molt a les tertúlies però he representat dignament a ERC i he fet una bona feina com a legisladora.

La segona llei, és molt tècnica per explicar en quatre paraules, però ve a dir que qui contamina te que descontaminar.

Algú segurament pensarà que no n’hi ha per tant, us ben asseguro que totes aquestes modificacions tenen un cost, que cap govern esta disposat a assumir, només un govern sense majoria i que es veu obligat a pactar, amb grups que els estiben cap uns cert posicionaments. Avui hem obert camí en la fiscalitat ambiental.i el govern seguirà, LA Crstina Narbona estava molt contenta.

1 comentari:

Carles Perdiguero ha dit...

Felicitats i a veure si feu força també al Parlament de Catalunya i ens ajudeu a salvar els Muntanyans de Torredembarra! Si ICV i ERC voteu a favor de la resolució que s'ha presentat salvarem l'Espai Natural. Qué hi dius?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...