dimarts, de setembre 25

La Legislatura del Aigua

Aquesta legislatura va començar amb el derrogament del transvasament de l’Ebre, cosa que el PP no ho acabat de pair.
Molts negocis es deurien estroncar perquè si no, no s’explica la quantitat de debats que han provocat sobre el tema de l’aigua.
Avui, per no sé quina vegada a la Comissió de Medi ambient s’ha tornat a parlar de l’aigua. En principi la Ministra venia a parlar dels motius perquè no ha redactat el projecte de la Llei d’Aigües (els motius els sabem tots, manca d’acord entre les confederacions), però en realitat ha estat un balanç de legislatura (sobre política d’Aigua). Aquí el PP realment fa aigües, perquè els seus arguments son totalment incoherents. A segons on no volen transvasaments i a segons on si. No volen dessaladores i al cap de 5 minuts en reclamen més.
Una pèrdua de temps, sinó fos perquè avui s’han escoltat algunes coses interessants. Com ara que el Ministeri de Medi Ambient ha promulgat 8 lleis en 3 anys i mig, més que el PP en 8 anys.
Que la aleshores Ministra de Medi Ambient del PP, la Elvira Rodríguez (la que va inaugurar el transvasament de l’Ebre) tenia un informe del CSIC sobre els sediments químics de Flix, que descartaven el transvasament i el va amagar. ¿Qui li va ordenar? ¿El qui li va ordenar, a qui li tornava favors?
Que l’Aznar a 1998 va prometre la redacció imminent d’una Llei de Responsabilitat ambiental, la Llei ara està al Senat, el dijous la aprovem definitivament.
Que el PP ha demanat a la UE, suprimir el finançament del Xúquer –Vinalopó perquè no els hi agrada el traçat. El traçat es va modificar, a instàncies d’ERC, per la presa d’aigua al final del riu i així no comprometre el cabdal ecològic. Pel que es veu, no els preocupa ni l’aigua pel Vinalopó, ni el cabdal del Xúquer, sinó els compromisos adquirits amb qui ells deuen saber.
La diputada el PP Teresa de Lara, ha fet un trist paper, ha acusat a la ministra de voler limitar el consum d’aigua a 60 l. per persona i dia.
La proposta de la Ministra és essencial, garantir per llei 60 l. per dia per persona. La proposta va sortir del Forum d’aigua celebrat a Mèxic, on hi vaig participar amb un diputat del PP, que per cert hi estava totalment d’acord.
L’accés a un mínim d’aigua potables per subsistir, he de ser un dret, tan de bo es pogués garantir arreu.

divendres, de setembre 21

EL QUE COSTA TENIR LA CASA CALENTA

Avui m’ha arribat aquest correu,

LA LLIGA DELS DRETS DELS POBLES CRITICA LA DECISIÓ DEL MINISTRE MORATINOS EN RELACIÓ AL VETO A LA ONG SOCIETAT PER A L’AMISTAT RUSSO-TXETXENA

La Lliga dels Drets dels Pobles lamenta profundament que el president de torn de l’organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i ministre d’Assumptes Exteriors d’Espanya, el Sr. Miguel Àngel Moratinos, hagi impedit la participació de la ONG russa Societat per a la Amistat Russo-Txetxena en la Conferència sobre víctimes del terrorisme celebrada a Viena el 13 i 14 de setembre, el mateix dia d’haver declarat com a objectiu principal de l’OSCE la prevenció de les tensions interètniques i els conflictes que afecten les minories.

L’ONG protesta enèrgicament per l’actitud del govern espanyol i se solidaritza amb aquesta ONG de Drets Humans russa que treballa en condicions d’extrema dificultat, alhora que aplaudeix la retirada de la missió nord-americana davant l’OSCE en protesta per aquests fets. La Lliga comparteix igualment les paraules del representant dels EUA, el congressista nord-americà el Sr. Hastings, qui s’ha expressat en els següents termes: “Espanya ha enviat un missatge equivocat a la comunitat internacional i a les ONG de tot el món”, assenyalant la seva rendició davant les tàctiques de mà dura russes i mostrant la seva falta de recolzament a las organitzacions pro drets humans que arrisquen diàriament la seva vida en moltes regions perilloses.

L’actitud del Sr. Moratinos és especialment preocupant si tenim en compte que ens trobem a les portes de la Conferència anual sobre Drets Humans de l’OSCE, que ha de tenir lloc a Varsòvia la setmana vinent, i que és organitzada conjuntament per l’Oficina per a las Institucions Democràtiques i els Drets Humans de la OSCE i la pròpia presidència de torn. Un esdeveniment que durarà dues setmanes i que representa la trobada més important sobre aquests temes on participen des de representants de govern fins a membres de la societat civil.

La Lliga dels Drets dels Pobles demana molt especialment al nou Alt Comissionat de l’OSCE per a les Minories Nacionals, l’ambaixador noruec el Sr. Vollebaek, que vetlli per la coherència de les polítiques aplicades pels presidents de torn de l’Organització, de manera que es pugui complir el seu mandat de prevenció de conflictes i de recerca de solucions pacífiques a les tensions ètniques.

Finalment, volem manifestar el nostre suport a la Societat per a l’amistat Russo-Txetxena, prohibida a Rússia per la fiscalia i el govern, i a la recentment fundada per alguns dels seus membres, Nizhnii Novgorod Foundation for the Support of Tolerance, per les dures condiciones d’assetjament que pateixen per part de les autoritats , al mateix temps que condemnem la persecució que aquestes exerceixen en contra la llibertat d’expressió.

Lliga dels Drets dels Pobles

Sabadell, 20 de setembre de 2007

Més informació a www.txetxenia.org

La meva opinió és que davant la necessitat d’assegurar el subministra de gas , i davant el deteriorament de les relacions del govern espanyol amb Argèlia, ( el nostre principal subministrador de gas) arrel del conflicte del Sàhara, no volen enemistar-se també amb el Sr.Putin, i menys per culpa dels txetxens.

Cal assegurar que les cases estiguin escalfades a l’hivern. Al menys ara en el rebut de la corrent sabem quina part ve del gas, a costa dels drets humans, i quina de renovables.

Per cert, iniciativa d’ERC la d’obligar a presentar aquesta informació en el rebut.

En el futur podrem escollir quina companyia ens subministra la energia.

dimecres, de setembre 19

Un maorí al Congrés

Una de les funcions dels parlamentaris es rebre a delegacions d’altres països, avui he rebut a una delegació de Nova Zelanda, un país poc conegut, on es a destacar que va ser el primer en instaurar el vot femení sense cap restricció. Responent a les meves preguntes, el Ministre d'Afers Exteriors Winston Peters, que és maorí, ha informat que el maorí és llengua oficial i s’empra en el Parlament (que n’aprenguin els espanyols).
Fa uns anys una reforma de la Llei electoral va possibilitar una major presència de maorís al Parlament. 34 de 120. Això és el que ha (ha dit el President) la gran presència de dones al govern.
Com a curiositat, un mariner espanyol ara fa dos segles va desembarcar a la illa, va tenir 6 dones i avui hi han 16.000 descendents, que es diuen Paniora.
Estan legislant per ser un país totalment sostenible. El canvi climàtic pot provocar la desaparició d’illes senceres, que són nacions. També és un país amb una gran diversitat, que amb el canvi climàtic pot es pot reduir de manera dràstica., lo que suposarà una pèrdua per tot el Planeta.El President

dimarts, de setembre 18

FESTIVAL DE SAMARRETES




Avui, en ell debat d’una proposta de llei de Erc i CiU per canviar la” Ley del Deporte”, tothom ha vingut amb la samarreta de la seva selecció, ERC i CiU la catalana, BNG la gallega ,PNV la basca i el PP la espanyola.
Presidia al ex-ministra de cultura la Carmen Calvo, si hagués estat el Marin segur que es posava nerviós.
No hi ha res a fer, els espanyols ho tenen claríssim, d’Espanya i de selecció només n’hi ha UNA.
Es el que els hi he explicat avui a una nodrida representació de parlamentaris africans.
Venien a conèixer les mil meravelles de l’Estat de les autonomies, els hi he explicat que de meravellós, no tant.

dilluns, de setembre 10

"Diada" electoral


Serà interessant d’aquí uns anys comprovar si aquest estiu 2007 haurà estat el començament de la “dissociació”.

La comprovació per la societat catalana, d’allò que venim dient des del principi de la legislatura, que Catalunya pateix una discriminació en inversions, sembla que hagi escalfat la Diada prèvia a la negociació dels darrers pressupostos de la legislatura.

Als primers pressupostos el del 2005, ja ens va avisar el nostra diputat a Foment el Pep Andreu, de que no hi havien ni tan sols avantprojectes per invertir a Catalunya, tret del IV Cinturó i del TGV), per tant, fent un càlcul del temps necessari per redactar projectes, ni amb molta voluntat política, no es podria inaugura res aquesta legislatura.. ¿Què havia fet CiU el 8 anys anteriors?

Per altra part, varem comprovar que a pesar de que s’aprovaven esmenes als pressupostos, costava molt tirar-ho endavant i al final s’acabaven executant les obres que li interessaven als funcionaris. Es salva la Ministra Narbona, allò a que ella s’ha compromès, s’està complint, (descontaminació de Flix, per exemple).

Ara, des de Erc exigim per aprovar els pressupostos, el compliment de la disposició addicional del Estatut, per 2008, 4.300 milions d’euros en inversions, més el que no es va invertir el 2007 i una clàusula ,el que no s’inverteix, passa a la Generalitat.

En Solbes ja ha dit que no.

Mentrestant els bascos del PNB, que ja havien aconseguit la totalitat del “cupo”, ara demanen més. I ho aconseguiran.

I nosaltres, ja ho veurem. Recordo la actuació de CiU, abans dle 30 de setembre no volia signar l’Estatut perquè no era prou ambiciós, i al cap d’uns mesos va i es ven el concert econòmic.

Em fa por el traspàs de la gestió de RENFE, la gent no té clar que la infraestructura, es a dir , les vies i les estacions són d’ADIF, i els principals problemes venent d’aquí. Sense diners no es podrà fer una bona gestió.

Caso podria afirmar sense equivocar-me que si Andalusia demana el traspàs el rebrà amb tot el dèficit, nosaltres ja ho veurem. La solució no passa per tenir ministres catalans, els ministres catalans han de fer d’espanyol. Cada vegada que Catalunya rep un euro, les altres Comunitats ja en demanen dos, i comencen les campanyes contra els catalans, això no té sentit, així no és pot continuar.

No hi hauran avenços reals mentes estiguem lligats econòmicament i políticament per la maquinaria de l’Estat .

Companys i companyes.

Bona Diada.

dimarts, de setembre 4

Tornem de vacances. Bombes de raïm

De fet les meves vacances del Congrés m’han servit per fer una immersió en el funcionalment de l’ajuntament.

Per+o avui torno a la meva activitat de diputada, la primera iniciativa que faré serà una pregunta al Ministre sobre les bombes de raïm.

Les bombes de raïm són una de les tantes salvatjades que fem els humans.

¿Quins interessos hi han a darrera de les limitacions que posa el govern al Tractat de Oslo?
http://www.cosasdeladiplomacia.info/bombas-de-racimo-la-conviccion-de-uno-no-basta

No cal que m'envieu correus.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...