dimarts, de febrer 5

La píndola del dia després. Un cop més, tenia raó.

Avui he llegit un article a El Periodico sobre la conveniència de poder adquirir la píndola del dia després sense recepta.

Dues vegades ho he portat a la comissió de sanitat.

La meva proposta era que es pogués comprar a les farmàcies sense recepta, així no es perd temps ja que la píndola es més efectiva quant abans es pren, responsabilitzar al farmacèutic en donar les indicacions adequades e incentivar a les noies a passar pel ginecòleg. Es va dir que el Ministeri ho estudiaria.

Al cap de dos anys , com que el Ministeri callava, ho vaig tornar a presentar, aquesta vegades, amb més dades com que a França, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Croàcia, Estònia, Finlàndia, Suècia, Suïssa, Turquia, Noruega, i a Nord –Amèrica, tot Sudamerica i Australia no cal recepta.

Curiosament els països amb influència catòlica son els que mantenen la necessitat de la recepta, Espanya, Itàlia, Àustria , a Irlanda ni amb recepta ni sense.

Els arguments en contra no es sustenten, és un fàrmac suficientment segur perquè la FDA l’hagi autoritzat per venda OTC,( sense recepta).

Es clar que no volem que es practiqui sexe sense protecció, però la realitat es que estan augmentant els embarassos en noies molt joves, ¿què està passant? Els sociòlegs ho haurien d’analitzar, probablement la cosa vagi en que el consum de drogues fa baixar la guàrdia, també podria ser que la educació sexual no la fan les persones adequades. De totes maneres la situació es igual a tot el món, per tant podria ser una causa molt més profunda que el consum de drogues.

El que sí sabem es que la píndola del dia després pot evitar molts avortaments.

¿A què esperen a que pugui ser més accessible? ¿A que els bisbes hi estiguin d’acord?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...