dimecres, de febrer 13

Taula Rodona sobre el món àrab


En motiu de la publicació de la nova revista de la Fundació CIDOB, http://www.cidob.org/ m’he desplaçat al Congrés per participar en una taula rodona sobre la política exterior de l’Estat Espanyol en el mediterrani.

Hi eren presents molts ambaixadors dels països de la mediterrània, he explicat la valoració que he fet de la legislatura, que de fet es positiva, exceptuant el procés de Barcelona, que s’ha quedat en una successió d’aconteixements sense incidència.

He aprofitat per parlar sobre "el conflicte", israel-palestí i sobre l'anomenta "procés de pau". He comentat les tessi del Pr. Henry Siegman

http://www.nybooks.com/authors/7175

Naturalment als israelians de la ambaixada no els hi ha fet gaire gràcia. Al menys el nou ambaixador israelià Rapahel Schultz, es més intel·ligent del impresentable anterior que vaig tenir la desgràcia de conèixer.


En Jordi Xuclà (CiU) ho ha aprofitat per demanar una secretaria d’Estat de la Mediterrània, si un Ministeri no pot ser, almenys tindran una secretaria d’Estat. No està malament.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...