dissabte, de març 1

El dret a ser diferent


Als polítics només se’ns té en compte els errors, però a vegades hi han excepcions, avui per exemple he rebut una placa de reconeixement del col·lectiu transsexual.

No ho esperava. De fet quan es va tramitar el projecte de llei de reassignació de sexe vaig rebre moltes mostres d’agraïment, conservo amb molta cura una carta escrita a ma que s’ em va enviar des de València que és el record més preuat del meu pas per el Congrés.

Avui en el transcurs d’una jornada per analitzar la feina feta i la que ha quedat per fer, se m’ha fet donació d’una placa; junt amb la Carla Delgado (coneguda com Carla Antonioni), una magnífica dona i una bona comunicadora.

He manifestat el meu agraïment també al Ramón Soldan, assessor d’ERC a Madrid, no sé si s’hauria molestat, ja que he dit que possiblement és un home amb cervell de dona, degut a la sensibilitat que demostra per la injustícia i la discriminació.

La llei que vàrem tramitar ha suposat un canvi important, de fet és el resultat de moltes reunions amb diferents col·lectius. Gràcies a aquesta llei ja es pot canviar el sexe del DNI sense necessitat de passar per el quiròfan o sense que un jutge hagi de sentenciar si la aparença del sol·licitant es de mascle o de femella.

Aquest canvi fa que sigui més fàcil accedir al treball , en definitiva facilita la integració.

Defensar els drets dels transsexuals és defensar el dret a ser diferent, el dret a la llibertat.

Un partit com ERC que es reclama republicà, ha de ser al davant de la defensa de tots els col·lectius que són discriminats per ser el que són. Diferents.

Una societat que es vol democràtica té de protegir els qui són diferents i tal com diu la Constitució espanyola, art.10:

De los derechos y deberes fundamentales

La dignidad de la persona, los derechos inviolables que le son inherentes, el libre desarrollo de la personalidad, el respeto a la ley y a los derechos de los demás son el fundamento del orden público y de la paz social.

Efectivament el respecte als drets és el fonament de la pau.

Ara bé, ¿qui decideix quins són els drets a respectar?

Si com a catalana, demano el dret a viure en català, ¿no és un dret fonamental?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...