dissabte, de març 29

La guerra de l’aigua


Com a portaveu i més tard presidenta de la Comissió de Medi Ambient puc donar fe de que la passada legislatura va ser la de la guerra de l’aigua.

No crec que mai hi hagin hagut tants debats al voltant d’aquest tema.

ERC e ICV vàrem seguir pràcticament la mateixa línia argumental: que ecològicament els transvasaments d’aigua entre conques eren insostenibles.

El PSOE no deia això: defensava determinats transvasaments, en el cas de l’Ebre l’hagués defensat cap a Castelló, però es va posicionar en contra.

Durant tots els debats , el PP va acusar al PSOE de estar sotmès a la voluntat d’ERC, només per aquest motiu, segons ells, va derrogar el transvasament de l’Ebre. Al PSPV li ha costat molt car , caríssim. I al PSOE també, probablement la majoria absoluta.

CiU i PP no tenen cap problema amb el concepte de transvasar aigua entre conques, i com es de domini públic, Unió té molt d’interès en el transvasament del Ròdan.

Coneixent tots aquests precedents , no m’ha sorprès , ans hagués etat el contrari, que la Mª Teresa Fernández de la Vega, recordem que anava de cap de llista per València i tot i el seu carisma no ha fet fora la supremacia del PP, que quant un Conseller d’ICV li va a demanar que pagui un transvasament, la resposta no podia ser altra que d’entrada NO.

¿Què diu el Joan Herrera, portaveu d’ICV a la comissió de medi ambient i auto consagrat apòstol dels anti-trasnvasaments? Quin fart de riure que es deu fer la Mª Teresa de Lara, la portaveu del PP a la comissió .

O sigui que quant t’interessa electoralment tens una posició clara i nítida anti transvasaments , però que les dificultats et fan canviar, què diran els del Baix Vinalopò? Els arguments continuem sen vàlids, ¿o no? sí senyors i senyores, governar és complicat.

La situació de la sequera és desesperada, ara bé, ¿perquè van trigar tant a decidir-se per una dessaladora? Ja fa temps algú amb autoritat em va dir a a cau d’orella ,que el Conseller Baltassar es dedica més a vendre el Pla d’Habitatge que a gestionar el problema de la sequera. i em va predir que l'Area Metropolitana podria tenir greus problemes.

La opció de transvasar aigua de la capçalera del Segre és insostenible, i més al final de l’estiu, ¿qui ens assegura que hi haurà aigua per transvasar?

La opció que la Ministra Narbona, torno a dir , la millor ministra de medi Ambient que Espanya ha pogut tenir, de gestionar bancs d’aigua, és la més vàlida. Quant manca aigua de boca, els agricultors poden vendre l’aigua, renuncien aquell any a una collita però els hi compensa econòmicament.

(auqesta llera no és la del Segre, però ho podria ser)

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...