dilluns, de març 10

L’endemà, resposta a l’Alex

Gràcies Alex, per el teu comentari i la teva sinceritat. El que jo penso de un determinat discurs d’ERC el pots entre llegir en un comentari que vaig penjar al bloc al final de les negociacions dels pressupostos 2008. Comentari que vaig haver de moderar perquè dins dels partits la crítica és molt mal rebuda.

La meva opinió, que va en línia amb la teva, ha estat minoritària dins del grup parlamentari, tampoc al grup parlamentari ha tingut cap influència dins de la directiva del partit. La importància de tenir grup parlamentari a Madrid sembla que només s’ha entès ara que possiblement ja no el tindrem.

M’agradaria que aquest desastre de resultat servís per fer un bon anàlisi. I a partir d’aquest establir una bona estratègia.

Jo crec que ERC és necessària, no tan sols per parlar de la independència, sinó perquè les propostes d’ERC són d’esquerres i sense hipoteques de cap tipus, no amb partits estatals ni amb sindicats com PSC, ICV ni amb determinats lobbys com CiU.

Es necessari un moviment polític que pensi en Catalunya com a centre de decisió, amb l’objectiu principal del benestar dels ciutadans i ciutadanes que construeixen Catalunya, no tan sols dels que hi fan negoci.

Espanya té uns interessos que moltes vegades no coincideixen amb els de Catalunya, i aquí el PSC sempre s’hi veurà atrapat.

De la clau de CiU no me’n fio ni un pèl, perquè no se saps exactament mai a qui serveix. L’han tinguda durant molts anys i estem veient els resultats.

Són optimista, ERC necessitava aquesta sotragada, i és millor que l'hagi rebuda ara en aquestes eleccions que a les del Parlament. Ara calma i a fer feina.

D’un article de Francesc Codina a l’AVUI

En canvi, ERC s'haurà de replantejar a fons la seva estratègia. Potser s'hauria d'adonar que, si el 2003 va créixer espectacularment, va ser perquè va moderar el programa i el discurs i va ocupar parcialment l'espai del centreesquerra catalanista. Però, des de l'endemà mateix d'aquella gran victòria, no ha parat de recular cap al maximalisme, probablement per por de perdre vots radicals. Fins que ha acabat patint una forta hemorràgia de vots catalanistes de centreesquerra.

A ERC s’ha patit massa per la pérdua del vot radical i potser no ens adonavem que estavem

perdent el vot que algún dia ens pot donar la majoria.

Positiu

PP no suma amb CiU

Puigcercós deixa el govern i es dedica al partit

Interrogant

¿Qué farà Ridao?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...