dissabte, d’agost 23

Notes de vacances . Trasport públic a Viena


L’any passat per la setmana de la mobilitat sostenible, a finals de setembre, la Diputació de Barcelona va oferir als ajuntaments de participar en una campanya per incentivar l’ús del transport públic, Estàvem en plena crisi de Rodalies, em va semblar d’un cinisme exquisit, demanar a la ciutadania que animés a fer servir el transport públic.

Crec que si volem que s’incrementi el ús del transport públic les administracions han de pensar en el usuari. Els responsables del transport públic que intentin desplaçar-se a diari, en hores punta en transport per l’àrea metropolitana, després que vinguin a Viena i entendran que vull dir.

Totes les estacions de metro de Viena tenen escales automàtiques i/o ascensor, (recordo el desconcert d’uns turistes a la estació del passeig de Gràcia de Barcelona, davant de les escales amb una gran maleta, segurament pensant i ara com la baixem per les escales), a Viena no hi ha desconcert possible. Tot està perfectament indicat, Les parades de tramvia són a la sortida del metro, de manera que no perdis temps ni t’hagis de desplaçar molts metres, algunes s’ensorren de manera que els viatgers no hagin de sortir a fora.

Esta perfectament indicada la freqüència i els trajectes. En fi que un transport públic còmode i eficaç és possible, i la qualitat ambiental millora exponencialment.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...