dimarts, de setembre 16

solidaritat internacional


Com a membre de la comissió d’Exteriors del Congrés, moltes vegades em vaig pronunciar per causes que ens queden molt lluny geogràficament. Inclús en un sopar amb militants algú em va recriminar que potser no tenia que perdre el temps en aquets causes i centrar-me tan sols en Catalunya. Una d’aquestes causes que ens podrien semblar llunyanes, es la del poble Bubi. De fet encara que geogràficament són a molts milers de Km, tenim uns lligams històrics.

Com a ciutadana d’un poble ocupat, espoliat i sotmès no vaig poder de deixar de identificar-me amb el poble bubi. La seva colonització i posterior descolonització són dues taques més en la vergonyosa història de Espanya.

El poble bubi esta assentat a la illa de Bioko (nomenada per els colonitzadors europeus Fernando Poo) Va ser una colònia d’Espanya, per cert amb molta presència de catalans. La descolonització de la illa és una de les més vergonyoses de la història, Espanya la va entregar a Guinea Equatorial, on hi viu una altra ètnia, amb un altra llengua, amb unes altres costums, i a més situada a una distància considerable.

Els Bubis, com els catalans, no defalleixen, hi ha un moviment d’alliberació.

No vaig vacil·lar a posicionar-me i a manifestar suport per la seva causa, sense esperar-ne cap” rendibilitat” mediàtica o electoral, senzillament perquè s’ha de fer.

Dons bé, ahir vespre, es va presentar al local d’ERC de Sta. Perpètua un persona solicitant militar a ERC. És una persona procedent de Bioko, que porta ja 12 anys a Catalunya, Un dia va llegir sobre el suport d’ERC per la autodeterminació de Bioko i el va portat a interessar-se per ERC i ha arribat a demanar la militància.

Mapa)

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...