dimecres, d’octubre 15

El judici al President companys ¿fins quant esperarem?


Avui fa tres anys que De la Vega prometia l’anul•lació del judici del president Companys. En aquest sentit, Puigcercós ha reclamat a l'Estat que 'prengui cartes' i anul•li el procés, i ha lamentat que 'a hores d'ara encara estiguem gastant energies' en aquesta qüestió.
Energies que ens haguéssim estalviat si a la Llei de la Memòria Històrica que es va aprovar a la passada legislatura s’hagués inclòs la anulació dels judicis de la dictadura.
No va ser possible, només ERC va aguantar, en JOAN TARDA, es va mantenir ferm, en canvi ICV es va arronsar i al final va sortir una llei “marca PSOE” que no és ni una cosa ni l’altra.
El que es vergonyós és que ara vagin donant llarguesa la anul·lació del judici contra un president de Catalunya, elegit democràticament pel poble català..
Com la vergonya que vaig sentir quant fa uns dies vaig assistir a una acte al Palau de la Generalitat de reconeixement a la figura de Companys amb la presència dels cònsuls de Alemanya i França,
Vaig sentir vergonya perquè era i no era. Hi era el vicepresident de Catalunya, no el president, hi eren els consuls, no els ambaixadors. De Espanya ningú. Res no és fortuït.
Dona la impressió que el govern espanyol se senti incòmode i en el fons se senti hereu del franquisme pel que fa a la política contra Catalunya.
I els catalans aguantem i esperem, alguns encara en fan mofa, i els espanyols d'esquerres ¿on son? ¿hi ha algú?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...