divendres, de gener 23

La plaça de Barcelona a Gaza


( a la foto amb el ex- alcalde de Barcelona Joan Clos a la inauguració del parc Barcelona, avui destruït per les bombes)

Ara que els periodistes ja poden entrar a la franja de Gaza he sabut que la plaça Barcelona ha estat destruïda.
Vaig assistir a la inauguració del Parc Barcelona a Gaza, el març del 2005. Era més aviat una plaça amb una mica de verd, però a Gaza representava tot un luxe.
A Gaza no hi havien parcs ni places, els nenes juguen als descampats.Ara ni aquest racó tindran
Davant de tanta destrucció, que de fet està afavorint als extremistes i no ha destruït Hamàs, la pregunta és ¿que han aconseguit els israelians? ¿ creuen que tindran més força en unes futures negociacions de pau? Si són conscients que els seu prestigi està sota mínims, ¿quina era la estratègia?
A darrera del atac a Gaza no crec que hi hagués cap estratègia tret de donar un cop de força per impressionar al personal abans de les eleccions. De fet un israelià em comentava que Israel ja fa temps que ha renunciat a la estratègia. La gent no creu en el futur i només aspira a anar aguantant.
El que Israel sap és que Gaza deixarà de ser notícia i ens en oblidarem. De fet ja no és portada, avui n’he vist dues de interessants :
- el parlament israelià aprovarà una partida per defensar als militars acusats de crims de guerra. Fa uns anys era impensable, quant lo de Sabra i Shatila, un 25% del país va sortir indignat al carrer, ara s’ha assumit que no queda més remei, es creu que si s’arriba a la pau serà per cansament.
- a EI PAIS, interessant article per conèixer més el infern de Gaza.

1 comentari:

Alberto Arce ha dit...

Estimada Señora Borras,

Hemos hecho un video que muestra el estado actual de la Plaza. He pensado que ya que participó en su inauguración, podría resultar de su interés.

http://ambpalestina.blip.tv/file/2158053/

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...