dijous, de gener 22

Les inversions del ZP ¿Perquè els municipis han de pagar IVA?

Així anomenem a les inversions que es financen amb el fondo estatal de inversion local
Quant es va anunciar ens vàrem alegrar, de fet ha sigut un regal pels ajuntaments que permetrà tirar endavant obres que difícilment haguessin pogut fer en aquesta legislatura.
Ara bé, com la majoria de les decisions preses en funció del efecte mediàtic i poc madurades, tindrà alguns efectes perversos.
El fons s’ha distribuït a tant per habitant. A Sta. Perpètua ens toquen 4.149.136 €, a Barcelona 282.315.736 €,!! i ( han de ser projectes per sota dels 5 milions), o sigui que els hi surten 56 projectes, en canvi hi han pobles petits que els hi han tocat 13.000 € (poca cosa podran fer), el repartiment es injust, uns tindran feina per invertir i altres s’hauran de conformar amb arreglar alguna vorera.
Les presses; S’havien de presentar projectes d’execució, data límit el 24 de gener. No pressupostats per el 2009. Els grans ajuntaments a diferència de petits i mitjans tenen grans equips tècnics i molts projectes als calaixos, tot i així tots hem hagut de córrer, ja que normalment els projectes es van preparant a mida que tens finançament, si n’hi ha cap al calaix es que era prioritari.
Conseqüència: els despatxos d’arquitectes no noten la crisi, el que no sé si els tècnics municipals estaran després tan contents amb els projectes fets corrent i cuitant.
L’objectiu és ocupar aturats: es notarà en el ram de la construcció, especialment els peons, altres rams com automobilisme que afecta molt a Catalunya, no sé si hi tindrà incidència.
Pressió en el pla d’inversions. S’ha de pressupostar a part la direcció d’obres, no és poca cosa, al municipi puja uns 200.000 €.
Timada final: 500.000 € dels 4 milions tornaran a l’Estat en concepte de IVA.
Els ajuntaments estem mal finançats, ens hem d’endeutar per poder fer obres i per postres hem de pagar el peatge de l’IVA. ¿Quin sentit té? Ja que els estat històricament no ha volgut parlar del finançament dels municipis, seria una ajuda molt important eximir als ajuntaments del pagament de IVA.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...