diumenge, de febrer 8

El torrent de Can Oller, un espai a recuperar.


De la llarga llista d’espais naturals de Sta. Perpètua a recuperar, ocupen els primers llocs les lleres de les principals rieres que travessen el municipi, però en el darrer consell de Medi Ambient un ciutadà es va queixar del mal estat d’un petit torrent, el torrent de Can Oller.
El vaig anat a veure, la veritat feia temps que no hi anava, i sí que està abandonat però amb una mica de neteja podríem recuperar un indret molt bonic.
Per altra banda, per qualsevol actuació ens demanen desenes de milers de euros i no disposem de suficient pressupost per tot el que cal fer.
Ha arribat el moment de recórrer al voluntariat. Per les actuacions que no requereixen maquinària pesada haurem d’activar grups de voluntaris. De fet ja hi ha programada una actuació a la riera de Caldes, avui també parlant amb uns usuaris dels horts s' han ofert per arranjar uns sots d’uns camins.
Potser aquesta crisi generarà un canvi en la actitud dels darrers anys, allò de que “algú ja ho farà” i ens anirem involucrant més en la preservació del nostre entorn, i començarem a entendre que no podem esperar que tot es solucioni a base de tirar de pressupost.
No sabem l’abast d’aquesta crisi, de moment diuen que ha acabat amb la globalització i que és la més profunda dels darrers cent anys. Evidentment generarà molts canvis a tots els nivells. Per exemple,em deia un noi que ara és el moment de impulsar espais on els joves puguin fer coses i passar la estona sense gastar diners. Vaig estar pensant que la darrera generació ja no sabia divertir-se sense diners, ara n’hauran d’aprendre.

Una manera de passar la estona podria seria passar un matí al torrent fent amics i recuperant un espai natural.¿Perquè no?

2 comentaris:

Guille Almansa ha dit...

Hola Rosa molt bona tarda, sóc un estudiant de Ciències Polítiques i de l'Administració i m'agrada verue com funcionen i surten en davant les polítiques mediambientals. M'agradaria poder parlar amb tu per mail. He buscat la teva adreça per aquí però no l'he trobat pas, espero rebre una resposta i poder parlar amb tu per correu.

Moltes gràcies,

Guille.

Unknown ha dit...

el meu correu es rosamaria.bonas@gmail.com
quant vulguis parlem

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...