dimarts, de febrer 24

La olor dels diners



El conflicte israel-palestí sembla lluny d’extingir-se, principalment perquè en les dues bandes hi han grups de il•luminats que estan arrossegant a la majoria més pragmàtica cap a postures radicals.
Hi ha in altra aspecte del que no se’n parla prou i que també posa llenya al foc. Els guanys econòmics que genera el conflicte. Un d’ells és el comerç d’armes.
Durant la meva època de diputada vaig presentar una moció demanant a la UE congelar els tractats tecnològics amb Israel. Sabia que era impossible, però volia portar a debat els anomenats tractats tecnològics que són en realitat vendes de armament.
Avui he llegit unes notes sobre el informe de Amnistia Internacional, i va en aquesta línia.
El informe enumera els països que venen armes a Israel, en primer lloc naturalment USA , on hi ha un acord per el que les americans donaran 30 milions de dòlars a Israel en armament.
Els europeus fan bons negocis i Espanya no es queda enrere. Entre 2004 i 2007 Espanya va vendre armament a Israel per valor de 2,2 milions de dòlars, més el 1,5 milions de dòlars del primer semestre del 2008. No hi han dades posteriors.
Ens podem escandalitzar per els bombardejos sobre població civil, també hem de saber que els que tenim DNI espanyol en traiem benefici.
El dissabte a La Vanguardia es publicava que el ex primer ministre Blair ha rebut d’una fundació israeliana 1 milió de dòlars en recompensa per el seu suport. Així funciona el lobby.
Durant la darrera incursió a Gaza, Blair tot i ser representant del “Quartet”- grup mediador al Orient Mitjà_ no va obrir la boca .Per un milió de dòlars val la pena tancar la boca. Un altra que es beneficia del conflicte. Els que la obrim rebem altres coses.

Amnistia Internacional ha demanat congelar la venda d’armes a Israel ja que hi han greus sospites de que Israel és culpable de crims de guerra durant la ofensiva a Gaza.
Avui el director de la Lliga Nacional Anti Difamació de Israel Abraham Foxman, ha anunciat que Amnistia Internacional està negant a Israel el dret a la autodefensa.
I es queda tan ampla. El pitjor és que la gran majoria de israelians ho creuen així.

video interessant

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...