dissabte, de juny 20

10 anys del CADS

El CADS

A pesar de la complicada agenda d'aquesta setmana el dimecres dia 17 vaig assistir al 10 esé aniversari de la fundació del Consell Assessor per el Desenvolupament Sostenible, hi vaig voler ser perquè crec que a vegades no es valora prou la feina que es fa a Catalunya.

El CADS va ser pioner a Europa en presentar estudis sobre el canvi climàtic, gràcies al Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya disposem de dades sobre els efectes del canvi climàtic al mediterrani.

El CADS assessora al govern en temes mediambientals,però no només això, el que és més important, genera debat no sotmès al calendari electoral.

Per cert és el únic consell assessor per la sostenibilitat que existeix al estat espanyol.

A l'anterior legislatura es va intentar d' impulsar des del Ministeri la creació de consells assessors a les diferents comunitats i crear-ne un de central a nivell estatal però aquestes coses funcionen quant a darrera hi ha una societat amb força i no va prosperar.

El CADS en canvi està en plena forma, ( val lapena entrar a la web) Cal saber aquestes coses per no decaure en un derrotisme a vegades impulsat per determinats medis que sembla que vulguin sembrar el desànim entre la ciutadania.


Visita a Coll Cardús

Un altra debat mediambiental molt d'actualitat és el model de gestió de residus.

El proper dilluns comença un Congrés a Sabadell centrat en la gestió de residus, el dijous el plenari del Consorci de Residus del Vallés Occidental es va fer a Coll Cardús (Vacarisses) on s'està construint el ecoparc que substituirà el abocador. S'estan acabant els abocadors, la UE no vol que se'n obrin de nous, als ecoparcs es fa una tria del rebuig, la resta va a parar a un reservori ( una abocador més sofisticat a Cerdanyola), quant estigui ple què farem?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...