dimarts, de juny 2

Adéu a l 'aigua del Ròdan



Un dels debats més rellevants que hi ha hagut a aquest país i als congrés de Madrid ha estat el de l'aigua.
Mentre es debatia la necessitat del transvasament entre conques o una nova política de gestió de l'aigua consistent en estalvi, des-saladores, re-utilització, CiU va fer el ridícul.
Els diputats convergents no van desaprofitar cap ocasió, vingués o no al cas, per reclamar el transvasament del Ròdan com la gran salvació, la solució a tots els problemes. (els de certes empreses segurament que sí)
Tant ,que desprès de les eleccions al Parlament, un cop constitut el nou govern a Catalunya, del que CiU es va quedar fora tot i que el Mas es va arrossega cap la Moncloa a vendre el estatut per....(no sabem exactament què) la Cristina Narbona em va dir a cau d'orella que s'alegrava per el nou govern català, “ya me veía haciendo el travase del Ròdano”.
Però finalment, en un dels pactes que CiU va fer amb el Zapatero ,va arrencar el compromís de que el govern espanyol encarregaria un estudi sobre la viabilitat del transvasament del Ròdan. Gran alegria del Duran, ja faltava menys
L'estudi s'ha fet.
Resultat: un grup d'experts independents ha classificat el transvasament del Ròdan com una obra innecessària, antiecològica, irreversible, més cara que la dessalació i generadora de problemes competencials amb França. El projecte per portar aigua a Catalunya des del sud de França per un conducte de més de 300 km., a menys que es prescindís dels mètodes ja existents, la depuració i reutilització d'aigues i la dessalació, és innecessari.
Per cert la dessaladora d'aigua de El Prat serà la planta productora d'aigua potable per consum humà més gran d'Europa.
I CiU que calli per sempre.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...