dijous, de febrer 18

Contra la homofòbia al futbol


Demà divendres dia 19 de febrer es celebrarà a l'Estadi Narcís Sala de Sant Andreu, al carrer Santa Coloma 39 de Barcelona, dos partits amistosos, un masculí i l'altre femení entre el C.E. Panteres Grogues i l'U.E. Sant Andreu per tal de conmemorar el Dia Contra la Homofòbia en el Futbol.

Aquesta iniciativa, sorgida a Anglaterra i que encapçala la Fundació "The Justin Campaign", té com a objectiu lliutar contra la homofòbia i totes les formes en que aquesta es presenta a tots els nivells, també en l'esport, i més concretament, en el món del futbol, un dels ambients (especialment a Europa i Sud-Amèrica) on més habitual és veure i sentir manifestacions homòfobes.

El nom de "The Justin Campaign" fa referència a Justin Fashanu,el primer futbolista professional en declarar-se obertament homosexual. La pressió que va haver de suportar en el seu entorn degut a aquest fet i juntament amb d'altres circumstàncies, el va portar a suïcidar-se l'any 1998. Des de llavors, cap altre jugador professional ha gosat "sortir de l'armari".

El partit de futbol masculí començarà a les 19:00h i a les 19:30h hi haurà el partit de futbol femení.

la entrada és gratuïta


diumenge, de febrer 14

Santa Perpètua també decideix

A Santa Perpètua ja s’ha presentat la Assemblea Constituent de la Plataforma organitzadora de la Consulta sobre la Independència.
Ha estat un acte amb una gran assistència, crec que unes 150 persones , un 95% del centre vila.
Tot i que pot semblar poc, no és habitual reunir tantes persones ni per un acte cultural ( a no ser que actuïn els nens o les nenes), i molt menys per un acte polític.
Hi havia una mica de trampa, un dels mediàtics convidats ha estat el actor David Selvas, fill estimat del centre vila i super-present en les series televisives catalanes.
L’altra convidat el Jaume Sobrequés, ha fet una certa llàstima, ja li falla la memòria i ha dit unes quantes rucades. Què hi farem, la edat no perdona.
No he deixat de sentir un cert orgull, ERC ha anat picant parets i llaurant solcs, i ja es van veient els resultats, recordava el any 1990, quant semblava que els que parlàvem de la independència de Catalunya estàvem sonats, ara aquells mateixos que se’n fotien, ahir estaven a primera fila.
Convergents i ex-convergents que ens titllaven de immadurs ara es barallen per aguantar la pancarta.
Benvinguts, és el començament. No oblidem que dels altres veïnatges de Santa Perpètua pràcticament no hi havia ningú. El centre vila suposa un dècima part de la població del municipi.
Hi ha molta feina per fer encara.

dimarts, de febrer 9

Ens han aprovat tots els projectes del FEOLS



M'acaben de informar que el Ministri ens ha aprovat totos els projectes dle FEOL per el 2010.
La veritat és que els diners de l'estat ens han anat molt bé.
(fotos del bosc després de la ventada)
Per el 2010 podrem donar un bon impuls a la modernitazació de la administració municipal (que bona falta li feia) i ens permetrà salvar el bosc Soldevila.
Els que hem passat la infància a Santa Perpètua tenim un especial record per aquest indret, en diem bosc perquè abans ho era, al estïu hi anavem a fer baranades, a menjar la truita per dijous gras, una tarda al bosc era una tarda d'aventures, molts bons records hi estan associats.
La línia del tren Mollet -Papiol li va fer una bona queixalada i la ventada de l'any passat el va deixar tan malmés que demanava una bona inversió.
La situació econòmica ho podria have endarrerit tant que la seva recuperaciò que hagués pogut ser irreversible i al final seria en un parc urbà més.
Ara, gràcies a aquests fons, 200.000 €, es replantaran arbres, es faran camins amb materials naturals i passarà ser una espècie de "arboretum", una exposició de diferents espècies d'arbres convenientement identificades perquè els urbanites ens anem apropant a la natura i al costat de casa podrem gaudir d'una illa de tranquilitat.

dijous, de febrer 4

Sorteig de pisos a Santa Perpètua

Avui com alcaldessa accidental he assistit al acte del sorteig de pisos per a joves.

Son pisos de lloguer, d'una i dues habitacions, estan molt bé.

Un lloguer molt assequible, uns 300 €, com haurien de ser, pisos nous, lluminosos, en fi, un bocí de Europa del Nord.

Llàstima que ha costat tant i que sigui tan poc. Santa Perpètua en comparació amb altres municipis, ha trigat molt a tenir pisos de lloguer protegit.



Son actuacions que s'han de programar amb molt de temps i fa uns anys els governs semblava que vivien en un altra món. Es creien que tothom era ric i feliç. Ja hi havien veus que anaven avisant que existia un problema greu d'accés al habitatge, però es creien que anb hipoteques de 60 anys tot s'arreglaria, mentre els preus pujaven, les administracions cobraven i alguns vivien molt bé.

Ara un cop tornats ala realitat, ens mirem al mirall i veiem que no som tan rics i tenim greus problemes. Què faran tots els que no podran accedir a una hipoteca?

Potser cal un crak com aquest per començar a redreçar la situació i construir un futur més segur.


dilluns, de febrer 1

"La cinta blanca", no us la perdeu.

Fa uns dies vaig tenir ocasió de veure a la tele, afortunadament en VO, la película "Napola" del Dennis Gansel, el mateix director de la magnífica "La onada", i ahir vaig veure "La cinta blanca", una de les millors películes que he vist als darrers temps, d'aquelles que deixen impacte i que mai oblidaré. M'he recordat de les dues del Gansel perque les tres van lligades a la pregunta que tots ens hem fet alguna vegada, com va ser possible que al centre de la civilitzada Euopa, a la primera meitat del segle XX, hi haguès una explosió tal de barbarie que va donar lloc al Holocaust? podria tornar a passar? si jo m'hi haguès trobat, com m'haguès comportat?.
He passat un cap de setmanadeciutat, també he aprofitat per anar a Montjuic, al MNAC a veure la exposició Convidats d'Honor. També la recomano.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...