dimecres, de març 9

¿Preparats per el decreixement?

Tots els pronòstics van indicant que estem davant d'una fase d'empobriment gradual, no sembla que la evolució de la economia pugui  generar suficients llocs de treball, i en tot cas, seran menys remunerats. Estem davant d'una fase de decreixement.
He recordat la teoria de Serge Latouche, sobre el decreixement, fa uns anys era una utopia, ¿qui el 2006 podia pensar que era possible una economia del decreixement? Avui sembla ser que estem davant d'una realitat a la que ens hi haurem d'adaptar,  potser en realitat estem davant d' una gran oportunitat. Per això caldria preparar a les noves generacions, pares, escola i societat hauríem de considerar seriosament quins valors hem de transmetre. 
¿Podran ser feliços sense totes “les joguines” que hem tingut nosaltres? ¿Els hem de preparar per aconseguir les joguines més boniques o per saber triar només les que necessiten?
Interessant la conferencia de Serge Latouche del 2007!

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...