dijous, de febrer 24

el mal fer de la política

Els darrers tres anys he intentat no incloure en el bloc tot el frec a frec amb els regidors de IC de Santa Perpètua. ICV a Santa Perpètua, després de estar sempre a govern no han paït el pas a la oposició i com que el suport de ERC va ser decisiu per forma coalició amb el PSC, han anat a per mi. I com que porto Hisenda i la situació dels ajuntaments és complicada, doncs no han parlat de res més com si jo tingués la culpa de la crisi mundial, a part de intentar el descrèdit personal i familiar. La majoria de les vegades no he volgut donar resposta a totes les seves provocacions, més que res perquè les he trobades de mal gust, demagògiques  i per no contribuir el descrèdit de la política. Però han publicat una carta al setmanari Línia Vallés que no he pogut deixar de respondre, la enganxo sencera, la publicada està retallada.

El llegat econòmic del govern tripartit de Santa Perpètua (PSC . ERC- CiU). Aclariments

Resposta a la carta del Sr. Manel Llord , ex- regidor de Hisenda en el anterior govern bipartit de Santa Perpètua (ICVCiU).
De la carta del Sr. Llord es desprèn que té una memòria molt selectiva, li refrescarem algunes coses.
El ajuntament fa tres anys va tancar amb superàvit de 2.300.000 €, efectivament, però oblida que amb factures pendents de pagar per valor de 728.859 € i hauria de afegir els a 2.600.000 € pendents d'amortitzar del deute. ¿superàvit o exercici comptable? El llegat del bipartit de ICV-CiU va ser un ajuntament amb una estructura elefantíaca , ineficaç i amb un increment inassolible de la despesa corrent que es venia produint des de 2004.
Parla del increment del IBI, el que no explica el Sr. Llord es que el increment del IBI és fruit de la revisió cadastral que el govern bipartit iCVCiU va programar en el moment més alt de la bombolla immobiliària, amb uns màxims històrics de valors cadastrals. ¿li falla la memòria?
El que ha fet el actual govern ha estat abaixar el tipus fins als mínims possibles per tal de reduir el impacte en el rebut del IBI de la revisió cadastral encarregada per ICV - CiU. Tot i així ,en algunes zones el increment percentual ha estat molt alt, en canvi en altres han estat per sota del IPC. Tampoc explica que la taxa de residus domiciliari esta en 58,90 €, una de les més baixes de la comarca. ¿un lapsus?
Parla de sous milionaris del equip de govern, es deu referir a milions de cèntims. La darrera alcaldessa de ICV fa tres anys cobrava més que el alcalde actual. El sou del alcalde es de 49.323,44 € bruts anyals, un del més baixos de la comarca sinó el que més, per a alcaldes de municipis per sobre dels 25000 h. La resta de regidors cobren menys que els regidors de ICV-CiU fa tres anys. ¿Mala memòria Sr. Llord? ¿O un intent de difamar i confondre?
Es cert que el ajuntament ha patit un problema de tresoreria, resultat del esforç inversor finançat amb subvencions que tarden a arribar. Problema que es va resolen a mida que van arribant els ingressos i en conseqüència es van retallant els retards en els pagaments.
ICV va esmenar el pressuposts del 2010 tot al·legant errors inexistents, que el únic que han provocat es un mes més de retard en els pagaments als proveïdors.
ICV no va fer cap aportació als pressupost del 2010: va respondre amb una negativa a la invitació del govern a participar, al·legant que no tenia temps. El Sr. Llord que cobra del ajuntament 13.644,31€ bruts l’any per assistir al plens i a alguna comissió, hauria de explicar als contribuents com es que no té temps de reunir-se per parlar del pressupost municipal.
El ajuntament de Sta. Perpetua es un dels menys endeutats de Espanya, el endeutament esta en un 40 %, per tan té capacitat pe endeutar-se fins al 110 %, si es considera convenient i sempre que ajusti les seves depeses als ingressos. Això implica continuar amb el pla de austeritat que va començar el actual govern el 2008, pla que ha implicat la supressió dels patronats, la autogestió de gran part de la recaptació i la modernització de la gestió, decisions totes elles criticades per el Sr. Llord.
La seva carta, plena de inexactituds (per no dir falsedats) és un exemple de la actitud de ICV durant tota la legislatura. Intentar confondre, difamar i generar inestabilitat, en uns moments en els que ens demana la ciutadania es que deixem a banda els interessos partidistes i apleguem esforços per tirar endavant el ajuntament en els temps difícils que ens ha tocat gestionar.
Potser de on no n'hi ha no en pot rajar.

Rosa Mª Bonàs
Portaveu de ERC al de Sta. Perpètua de Mogoda

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...