divendres, de març 7

Trist final de campanya

El més trist possible. ETA ha tornat assassinar.

¿Què pretenen aquesta gent?

¿Això accelera el dret a l’autodeterminació d’Euskadi? ¿Això fa guanyar suport al independentisme basc?

Fa molts anys, en un dels meus viatges, quan aquí encara alguns sectors de la esquerra sentien una certa admiració per ETA, vaig tenir ocasió de xerrar unes hores amb un “activista” de l’IRA. Encara recordo el calfred que em va envair l’ànima al escoltar com narrava els seus atemptats sense cap remordiment i vaig entendre que a darrera d’aquets actes hi han persones malaltes que maten per la sensació de poder que experimenten al disposar de la vida dels altres.

Parlo dels anys 70, quant aquí encara la esquerra considerava a ETA un grup de lluita armada.

Ja per els 90,de tornada a Catalunya, un onze de setembre, en un míting al Passeig del Born vaig escoltar a Xirinachs alabant a ETA. No podia creure el que sentia,vaig fugir del lloc molt desconcertada al escoltar com algú que jo admirava justificava a uns criminals. ( no cal dir que des d’aquell dia vaig deixar d’admirar-me’l)

En un altra ocasió, a la Comissió d’Exteriors per exemple, la representant d’IU, en un debat sobre Colòmbia es va enfarfollar en l’intent d’explicar que les FARC seguien una lluita legítima. Com si les FARC fossin “bones”. Ja és hora que determinada “esquerra” revisi els seus postulats.

Podríem discutir quin es l’objectiu de les FARC, però a hores d’ara , no hi ha cap lluita que justifiqui el terror. Ni per part dels exercits ni de part de grups armats.

Es una dia trist, el final més trist de la campanya electoral.

No estic d’acord amb la política antiterrorista dels governs espanyols, durant tots aquest anys s’ha perdut la possibilitat de negociar i s’hauria de haver mantingut la possibilitat de parlar amb algú, potser ja és massa tard. Amb aquest psicòpates no hi ha res a parlar.

Ara estem en mans de la repressió policial i de moment l’amenaça continua.

¿Tardarà molt Esukadi a poder viure en pau?

1 comentari:

KERGUELEN ha dit...

Hola, voldria donar una opinió que crec que pot ser útil a ERC.
Sóc votant de PSC (mare militant) que en els últims anys havia estat votant a ERC pq no m’agrada el seguidisme que al PSC fan del PSOE i pq creia que ERC finalment s’havien decidit a fer gran Catalunya no només pensant en la independencia sino pensant en els problemes que viu la gent de Catalunya. Sóc d’esquerres, i em sento més cátala que espanyol, però també em sento ciutadà del món i per això el independentisme no és una cosa que em preocupi tot i que si un dia ho aconseguim tampoc em semblarà malament.

Dit això entendreu que hagi votat a ICV (no és que hagin fet un bon paper tampoc) en comptes de ERC aquesta vegada, ja que heu fonamentat la campanya en l’independentisme i amb això crec que tots els votants que havieu guanyat del PSC els heu tornat a perdre. Volem politiques per la gent que vivim el dia a dia. Les seleccions catalanes i la independencia estan molt be, però el que volem és gent honrada que miri pels veritables problemes: la feina, les guarderies, els transports, les llengües (cátala primer, però castellà i anglés després), la cultura, el nostre medi ambient i la sanitat. Sense això i devant del PP la gent descontenta dels socialistes catalans vota PSOE sense voler-ho.
Finalment dir-vos que res m’agradaria més que una Generalitat d’ERC, però no us equivoqueu de política si us plau. Gràcies per llegir-me.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...