dilluns, de desembre 4

Trobada Parlamentaria sobre el futur d’Europa




Segona trobada parlamentaria a nivell europeu, participo en el grup de treball sobre política energètica comuna.
Tothom coincideix en que cal consensuar la planificació de les accions a emprendre i en que el mercat únic s’ha de basar en la sostenibilitat.
En la meva intervenció, insisteixo en que els únics potencials de que disposa Europa son la gestió de la demanda, la eficiència, l’estalvi, la diversificació tecnològica, la generació distribuïda, la investigació i la innovació en recursos energètics autòctons.
En això no hi ha controvèrsia, sí n’hi ha en el ús d’energia nuclear.
Hi ha acord en l’alliberament del mercat.
En la meva intervenció insisteixo en que la energia és un dret, un bé essencial i per això un bé públic, i per tant s’han d’establir regles per fer front als lobbys.
Les administracions han de poder exercir tot el control necessari per evitar el malbaratament, potenciar les energies renovables o promoure el consum conscient. Es important no confondre alliberar el mercat amb desregular. La regulació ha d’assumir el rol de vetllar per la sostenibilitat.
Els següents recullen la idea i serà inclosa en l’informe del grup que es presentarà demà.
Hi ha dos grups més, sobre el futur de la Unió i sobre seguretat.
En acabar el President del Parlament Europeu, en Miguel Borrell ofereix un sopar en el mateix Parlament. Es una bona ocasió per conèixer els espanyols i catalans que treballen al Parlament i conversar amb altres parlamentaris.
Per la nit m’ha desvetllat el soroll del carrer i al posar la tV per distreurem em surt una entrevista a un president d’una companyia anglesa de gas, el preguntar-li sobre les gran pujades de preus que ho posen difícil per la gent amb pocs recursos, em confirma el que podria passar en un mercat on els preus de la energia els marquin unes poques companyies, que s’apressen a pujar el preu així que puja el brent i quant baixa diuen que han de fer grans inversions i no el poden abaixar, i a més culpen a Kioto.
Cal que les administracions ho puguin regular.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...