dimarts, de desembre 5

Amb Els Verds europeus







A Europa ERC està dins del grup VERTS_ALE, ahir vàrem dinar junts els parlamentaris dels diferents parlaments, Dinamarca, Finlandia, Portugal, Alemanya, Austria i alguns del Parlament Europeu. Va ser un dinar de dues hores on varem tenir temps de parlar sobre els temes de la reunió. Preocupa l’impuls que alguns grups volen donar a la energia nuclear i els temes de política exterior europea.
Avui hem fet una reunió a les 8:30 per emetre un comunicat conjunt. Es queixen de que de l’Estat espanyol hi ha molt poca participació en els fòrums internacionals.
De fet Europa ens queda lluny, des de l’Estat es veu Europa com una pagadora de subsidis i poc més.
De fet aquestes reunions serveixen per acostar Europa als polítics i per tant a la gent, potser el més interessant que n’he tret ha estat les converses amb lletrats de com articular la participació del Congrés en la elaboració de la legislació europea.
Fins ara ens hem limitat a trasposar-la a la nostra legislació, però no ens hem preocupat de influir-hi, ara és possible però cal articular els mecanismes, d’aquí el meu interès de participar en aquesta Comissió de la Unió Europea.
Hem acabat a les 13:00 i m’ ha donat temps d’anar a veure els quadres de Bruegel al Museu Nacional,(val la pena) A la foto, Bruseles a l'hivern

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...