dijous, de desembre 21

Darrer dia de l’any al Congrés

Començo amb la llei de millora de defensa dels consumidors, tràmit final desprès del Senat. Hi ha millores, com que als pàrkings hauran de cobrar per minuts, serà més fàcil posar fi a un contracte, és obligatòria la atenció personal, una que es meva, el preus que es publiquen han de ser els reals ( estava farta que cada vegada que comprava un bitllet per Internet havia de fer varies consultes a diferents companyies per comprovar quin era realment més econòmic), la compra de l’habitatge es deia menys lloc als abusos.
Però després del que ha passat amb Air Madrid, no m’he pogut estar de dir que la meva impressió és que la reforma s’ha quedat curta.
¿els hi tornaran els diners als 16000 usuaris que s’han quedat a Terra?
¿els hi compensaran la desil·lusió i la tristesa de no poder abraçar la seva família, la desinformació, el trasbals , els diners perduts en trucades?
Pressupostos 2007
Tram final. Han estat bastant accidentats, primer, ens posicionem en contra, ja que no compleixen la inversió a Catalunya que marca l’Estatut.
Després hi han eleccions, formem govern i a darrera hora aconseguim arribar a una espècie d’acord.
Pactem esmenes amb els negociadors del PSOE, (de bon rotllo) i alguna cosa tirem endavant.
Ara tornen del Senat, CiU, rebotada, introdueix esmenes amb la finalitat de rebentar els pressupostos, sap que no podem votar en contra del traspàs de ferrocarrils de rodalies i de fons de peatges, el PP només per contrariar el PSOE vota a favor, el PSOE o millor dit la Tere Cunillera, no es deixa agafar, pacte amb el PNV, que no es mou ni un mil·límetre, IU-IVC tampoc té problemes en pactar en contra del traspàs de rodalies.
Total el PSOE no perd ni una votació, nosaltres votem el que ens sembla i el PNV, IU_ICV el que vol el PSOE.
També hi ha el debat de la Llei d’Igualtat, com que ja la porta la Giorgina, aprofito per anar a u dinar amb la delegació de Ucraïna.
La llei d’Igualtat, la volen vendre com un gran pas endavant, però estic contenta perquè gràcies a mi, les autònomes, mentre estan de baixa maternal no hauran de pagar les quotes de la Seguretat Social.
Dinar amb el ministre d'Afers Exteriors de Ucraïna.
Al Congrés hi ha sales on es poden fer dinars, el mateix restaurant del Congrés els prepara.
Avui els portaveus d’Exteriors presidits per Duran i Lleida hem dinat amb la delegació d’Ucraïna
Volen que no se’ls tanquin les portes d’Europa, de fet són europeus.
No em quedo al debat de l’Estatut Balear, m’esperen a Santa Perpètua, hi ha assemblea local.
Al passadís, em crida un alt càrrec de sanitat, volen treure un Real Decret que prohibirà la publicitat de tabac en les carreres d’automòbils i volien saber la posició d’ERC. No els hi queda més remei, la unió Europea els multarà.
Algú es posarà nerviós al RACC.
Finalment arribo a tems a la assemblea local.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...