dijous, de gener 15

Ja són 1100



1100 morts, prop de 3000 ferits, no sabrem mai quants d’aquest quedaran discapacitats per vida, quanta gent sense casa, quants nens traumatitzats.
Per Israel són danys col•laterals.¿Acabaran amb Hamas?¿Acabaran amb la voluntat dels palestins a viure amb dignitat?
Avui el diari Haharetz publica que un vaixell grec d’ajuda humanitària destinada a Gaza ha estat interceptat per vaixells de guerra israelians i l’han fet tornar.
El portaveu israelià ha dit que el vaixell entrava en xona de guerra bloquejada.
El que no ha dit es que fa anys que Gaza està bloquejada per mar, per terra i per aire, no deixen ni anar a pescar calamars.

Un altra notícia interessant diu que el Ministeri d’Exteriors israelià ha creat un equip especial per preparar l’endemà de la retirada de l’exèrcit de Gaza.
Volen evitar que Iran i Hamàs es facin càrrec de la reconstrucció de Gaza i també de reparar la mala imatge de Israel a l’estranger, conseqüència de la ofensiva.
Els oficials israelians creuen que després dels atacs quant permetin entrar als periodistes estrangers i emergeixi la imatge de destrucció augmentarà el sentiment negatiu vers Israel,
Diuen que al món occidental se’ls hi ha de fer creure que encara que hagin destruït Gaza Israel es un estat democràtic.
¿Existeix la democràcia selectiva?¿S’han llegit la Declaració Universal dels Drets Humans?
Mentrestant estan "considerant" organitzar alguns hospitals de campanya a Gaza inclús deixar entrar palestins a hospitals israelians.(molt malament deu estar la situació)
Per acabar una cita d’un jueu famós
"Si nosotros nos revelamos incapaces de alcanzar una cohabitación y acuerdos con los árabes, entonces no habremos aprendido estrictamente nada durante nuestros dos mil años de sufrimientos y mereceremos todo lo que llegue a sucedernos."Albert Einstein, carta a Weismann, 1929.

I un enllaç interessant, per desmentir que no hi ha opinió crítica a Israel, un article de l'admirat Uri Avneri.


Ara bé, avui algú em deia, "ens esgarrifem amb raó del que està passant a Gaza, ara bé ¿algú va trencar relacions amb Rússia per tot el que el exèrcit rus va fer a Txetxènia? Una cosa no desdiu l'altra, però sí que hi podríem reflexionar quant alguns que es diuen d'Extrema esquerra" reclamen amb tota la raó contra la violació dels drets humans dels palestins, però ¿han sortit mai al carrer per els drets humans dels txtexens?

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...