dimarts, de maig 5

La Renda Bàsica Universal

Tot ciutadà o ciutadana tindria dret a una renda mínima per subsistir, la Renda Bàsica Universal
Va ser una de les propostes de ERC a la anterior legislatura, que no va prosperar, ara les coses estan canviant, la prestació d'atur es fa molt curta, un dia s'acaba i a més hi ha la massa d'autònoms sense cap protecció.
Un altra tema en el que no es va avançar, érem molt rics i no s'esperava que en pocs mesos ens enfrontarien a una gran massa de població que pot caure en la indigència
Joan Tardà ha aconseguit que fos aprovada la creació de la Subcomissió que ha d'estudiar la viabilitat de la renda bàsica.
És simplement un estudi, però és un pas endavant que no vam aconseguir a l’anterior legislatura per l’oposició del PSOE. La subcomissió estudiarà la viabilitat d’aquesta renda bàsica i els seus trams d’aplicació a través de la compareixença d'estudiosos i agents socials, amb la qual cosa, a més, possibilitarem traslladar el debat acadèmic a l'escenari polític.
 La Renda Bàsica Universal  pot resultar absolutament necessària, segons l’abast de la crisi, tant per generar liquiditat  com per generar ocupació (la renda permetria una major valentia a l’hora d'endegar experiències  d'auto ocupació). Així mateix, podria reduir la pobresa, que durant  tots els anys de bonança econòmica ha tendit fins i tot a incrementar-se, i contribuiria a aturar la consolidació de  l'exclusió social i la conformació d'una societat dual, previsibles si es mantenen els índexs de desocupació.
La única exèriència de Renda Bàsica que existeix es a Alaska, s'esta estudiant a Estats Units, Portugal, Holanda, Sud- Africa, Canadá, entre altres.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...