dijous, de novembre 23

Noves diputades d’ERC

El grup d’ER al Congrés ha canviat. En lloc del Puigcercós que es queda a Catalunya i d’en Francesc Canet que es dedicarà a Figueres han vingut dues noies de la JERC, la Laia Cañigueral de Cassà i la Giorgina Oliva de Vic, seran de les més joves del Congrés i de les més preparades, crec que sorprendran, ara se les miren amb curiositat i “la brunete mediática “ ja les titlla d’extremistes, però ja veuran.

Avui han tingut el primer tast del ritme de treball del Congrés, la Laia ha hagut d’agafar la reforma de la LOU i la Giorgina la de Igualtat. A més com que jo he hagut d’anar a TV2 a gravar el programa Parlamento ja li he demanat que em substituís, em coincidien al mateix temps comissió de Sanitat, ponència de la Llei de Parcs Nacionals, de Parc de Monfragüe, la de les dones i una que l’hem suprimit del grup de treball de la Unió Europea.

Ja ha comprovat que és qüestió d’organitzar-se i es por arribar a tot.

Indígenes Colombians

M’ha donat temps d’assistir a una reunió amb Luis Evelis Andrade el president de la Organització Nacional Indígena de Colòmbia

Són crítics amb la Llei de Justicia y Paz, li diuen Llei de Impunitat, ja que no hi han reparacions, ni es preservarà la memòria històrica.

Les comunitats indígenes son les principals víctimes dels desplaçaments forçosos, els hi prenen la terra i la seva situació, segons el Relator de las Nacions unides és dramàtica.

En el període Uribe, s’han augmentat els assassinats dels líders, i les que paguen el preu més alt són les dones.

Hem recollit les seves propostes, el que ens demanen es que hi anem i els fem visibles.

Afganistan

Per la tarda ha vingut una representant de Rawa: la situació al Afganistan empitjora, tant que la gent ja comença a enyorar els talibans.

RAWA es dedica principalment a fer escoles, encara que moltes són mig clandestines, i sobretot a intentar donar feina a més e 50000 vídues per les que no hi han més sortides que demanar caritat, la prostitució o el suïcidi.

També volen que hi vagi una delegació.

Pel passadís m’he trobat un altra diputada molt activa en el tema palestí i m’ha comentat si vull participar en una delegació a Palestina.

Avui m’ha donat la sensació d’estar a la ONU, el problema que no sé fins a quin punt les delegacions poden influir, ells diuen que molt, dons el Congrés haurà de fer un esforç.

.....

Després d’Afganistan, ge rebut a un representat de una associació d’animals, el comprenc molt bé, però després d’escoltar que a Afganistan es canvien nenes per gossos, era dur escoltar que fem lleis per protegir els animal i no som capaços d’evitar el que està passant allà.

.....

També he tingut ocasió de parlar un moment amb la Ministra de Medi ambient, li he donat els dossiers d’aquells veïns d’Astúries que van venir a demanar ajuda, m’ha dit que estava molt contenta, diu que patia molt amb el govern que es preveia a Catalunya, per les qüestions que afecten al seu Ministeri ahir ja van ensenyar la poteta amb el transvasament del Roine, ¿per què hi insisteixen tant? ¿qui hi ha al darrera?

.....

I el Barça ha guanyat

.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...