dilluns, de novembre 20

El Tribunal de Sarajevo i bascos

Avui he avançat el viatje a Madrid per sopar amb José Ricardo de Prada, l’únic jutge de l’Estat membre d’un Tribunal Internacional. Es membre del Tribunal Penal per la ex-Yugoslàvia, a Sarajevo.

El Tribunal Penal de La Haya jutgen els casos més grans de crims de guerra, encara que des de fora sembla que no ha fet massa feina, Ricardo de Prada diu que La Haya ha fet una feina important de recollida de dades que ara nodreixen el Tribunal de Sarajevo.

Tenen 10.000 casos pendents, la pregunta és si hi ha una presó per 10.000 persones i si augmentar les penes serà suficient per recompensar les víctimes i el que és més important tancar ferides i seguir endavant.

Ell creu que s’hauria d’anar cap als comitès de la veritat com a Sierra Leona, i el que és molt important que les violacions siguin tipificades com crims de guerra. Les víctimes més abandonades són les dones que van ser violades, la majoria arrosseguen el trauma en silenci i amagades.

Al sopar hi eren també l’Aitor Esteban i el Beloki del PNV, després de Bòsnia vàrem acabar parlant del procés de Pau a Euskadi.

Amb alguns membres del PNV tinc molt bona relació personal, encara que durant les eleccions estaven incòmodes, per allò de que son aliats de CiU. Ara bé, els bascos van al seva, aquella espècie de simpatia que molts catalans tenen pels bascos, que se’n oblidin, ells van a la seva i prou, cap mena de solidaritat. A pesar d’això hi ha bona relació, amb alguns.

Hi ha un senador l’Iñaki Anasagasti amb el que em trobo bastant ja que ens estem al mateix hotel, el tenia en molt bona consideració, quant no el coneixia, ara he anat veient que és simplement un vividor. El partit l’ha enviat al Senat on no hi fa res de res. Es membre de la Comissió de la Unió Europea i només s’hi presenta quan hi ha tiberi. Com que no te protagonisme es dedicar a parlar malament de tots perquè sap que així el publicaran.

No té res a veure el que et diu personalment del que publica al seu blogg, és un cínic acabat. vaig estar parlant amb ell el dia abans de les eleccions sobre la situació política de Catalunya i quan he vist a la premsa el que diu d’Erc , no hi té res a veure.

Com diu ell que Erc està sotmesa al PSOE, quan el PNV per uns quants milers d’euros, els hi vota tot a ulls clucs. És el soci més còmode del Congrés, és possible que ell ni ho sàpiga, no crec que del PNV el tinguin massa en compte.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...