dissabte, de desembre 2

Per la Pau a Euskadi

He viatjat a Bilbo a un acte organitzat per AHOTSAK , col·lectiu de dones basques per la pau.
El col·lectiu demana que s’obri una nova etapa amb tres premises

- La Pau és una prioritat política, amb al consideració que Pau vol dir democràcia, justícia social i un procés que permeti concloure conflictes històrics i tancar pàgina.
- No es pot imposar cap projecte polític, tots els projectes polítics es poden i s’han de defensar
- Si la societat basca decideix transformar, canviar o mantenir el seu actual marc jurídic-polític, la ciutadania basca s’ha de comprometre a respectar i a establir les garanties democràtiques necessàries i els procediments polítics acordats perquè el que decideixi la societat basca sigui respectat.

L’acte va tenir lloc al Palau Euskalduna que estava ple de gom a gom de dones de Euskalerria i també d'un grup de catalanes vingudes per donar suport.
Hi havia presència de dones de totes les formacions polítiques catalanes, excepte del PP i d’allò dels "ciudadanos". Per cert, vaig tenir ocasió de preguntar a la responsal de TV3, la Montserrat Vila si era cert que en formava part i em reassegurar que tot era una difamació, ella mai n'fa format part.
Vaig fer el viatge de tornada amb la Mercé Pigem de CiU amb qui vaig tenir ocasió de parlar sobre la situació política, des d’un punt de vista de dona.
Moltes vegades la gent em pregunta si ens parlem amb polítics d’altres grups, naturalment que ens parlem , de fet és molt enriquidor. Parlar amb persones amb un punt de vista diferent sempre ajuda a composar millor la imatge i a entendre millor les circumstàncies.
De la Pau a Euskadi, no sóc massa optimista. No veig que es parli de perdò ni de reconciliació, ni el govern d'Espanya amb capacitat de prendre decisions.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...