dissabte, d’octubre 15

15 d’octubre. Hem salvat el Xúquer

En el “Plan Hidrológico Nacional”, que s’ha modificat per derogar el transvasament de l’Ebre, hi consta el transvasament Xúquer- Vinalopó.
Un cop derogat el transvasament de l’Ebre, que aportaria aigua al Xúquer, seguir amb el transvasament cap el Vinalopó, suposa un perill per el Xúquer, ja que aquest riu té prou aigua per alimentar el Baix Vinalopó.
Escoltant a la Plataforma el Xúquer Viu, ERC van demanar derogar aquest transvasament.
Recordo una reunió al Ministeri de Medi Ambient amb el Secretari General de Territori, i el Director Gral. de Agua, una diputada del PSOE de Alacant i la diputada de IU de València.
El Ministeri entenia els nostres arguments, però la obra ja esta començada i deien que un cop les obres adjudicades no hi havia marxa enrera. La diputada des PSOE tremolava per els vots que podria perdre a Alacant.
Després de varies hores de discutir, vam proposar la alternativa d’agafar l’aigua de prop de la desembocadura, així es preserva el cabdal ecològic del Xúquer, i l’ aqüífer de València.
Van dir que aquesta opció era massa cara i no hi havia res a fer.
Vam mantenir les nostres esmenes al Ple, però com era d’esperar no van prosperar.
Però en acabar el Ple, vaig tenir un apart amb la Ministra Cristina Narbona, i em va dir que estava disposada a analitzar la opció d’agafar l’aigua de l’Azud de la Marquesa, ( la opció del final del riu ).
Avui s’ha publicat que el Ministeri ha rectificat.
Molt bé senyora Ministra, rectificar és de savis.
S’ha salvat el Xúquer.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...