dimecres, d’abril 19

El DEBAT ENERGETIC

Aquesta setmana no hi ha Ple, és una d’aquelles que queden buides per poder treballar a la nostra demarcació, de totes maneres hi ha activitat de les comissions.
He anat a Madrid a la Mesa d’Exteriors, érem només tres partits, PSOE, PP i ERC. La sorpresa ha estat quan ha entrat el Rafael Estrella, portaveu del PSOE amb una proposta de establir un protocol de comportament per als diputats que intervinguin en missions d’observació electorals, tot ve arrel del comportament inadequat de la Isaura Navarro de IU a Veneçuela i al Perú..
Pel que sembla el tema ja es de domini públic.
Jo dic que no cal un protocol, que el cal es saber-se comportar, perquè hi ha hagut un curs d’observador i se suposa que les persones que hi han assistit ho han ja de saber.

Per la tarda he assistit a la Mesa Nuclear.
Amb el preu del petroli a prop de 80 i en alça, el debat energètic potser és el tema més important d’aquests dies.
Avui a la mesa s’ha valorat la situació energètica de l’Estat i les possibilitats de canvi i de com planificar el futur.
La situació és crítica, perquè el consum va augmentant, hi han dies que ja no es cobreixen les puntes de demanda i l’augment de producció de eòlica o solar no podran resoldre el problema de moment.
S’haurà de pensar com baixem la demanda sinó no hi ha solució, les esperances d’una nova font d’energia encara son utòpiques, es pot anar avançant en millorar la producció de les renovables però aquest estiu si un dia no fa vent i fa molta calor, algú es quedarà sense nevera.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...