divendres, de setembre 21

EL QUE COSTA TENIR LA CASA CALENTA

Avui m’ha arribat aquest correu,

LA LLIGA DELS DRETS DELS POBLES CRITICA LA DECISIÓ DEL MINISTRE MORATINOS EN RELACIÓ AL VETO A LA ONG SOCIETAT PER A L’AMISTAT RUSSO-TXETXENA

La Lliga dels Drets dels Pobles lamenta profundament que el president de torn de l’organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i ministre d’Assumptes Exteriors d’Espanya, el Sr. Miguel Àngel Moratinos, hagi impedit la participació de la ONG russa Societat per a la Amistat Russo-Txetxena en la Conferència sobre víctimes del terrorisme celebrada a Viena el 13 i 14 de setembre, el mateix dia d’haver declarat com a objectiu principal de l’OSCE la prevenció de les tensions interètniques i els conflictes que afecten les minories.

L’ONG protesta enèrgicament per l’actitud del govern espanyol i se solidaritza amb aquesta ONG de Drets Humans russa que treballa en condicions d’extrema dificultat, alhora que aplaudeix la retirada de la missió nord-americana davant l’OSCE en protesta per aquests fets. La Lliga comparteix igualment les paraules del representant dels EUA, el congressista nord-americà el Sr. Hastings, qui s’ha expressat en els següents termes: “Espanya ha enviat un missatge equivocat a la comunitat internacional i a les ONG de tot el món”, assenyalant la seva rendició davant les tàctiques de mà dura russes i mostrant la seva falta de recolzament a las organitzacions pro drets humans que arrisquen diàriament la seva vida en moltes regions perilloses.

L’actitud del Sr. Moratinos és especialment preocupant si tenim en compte que ens trobem a les portes de la Conferència anual sobre Drets Humans de l’OSCE, que ha de tenir lloc a Varsòvia la setmana vinent, i que és organitzada conjuntament per l’Oficina per a las Institucions Democràtiques i els Drets Humans de la OSCE i la pròpia presidència de torn. Un esdeveniment que durarà dues setmanes i que representa la trobada més important sobre aquests temes on participen des de representants de govern fins a membres de la societat civil.

La Lliga dels Drets dels Pobles demana molt especialment al nou Alt Comissionat de l’OSCE per a les Minories Nacionals, l’ambaixador noruec el Sr. Vollebaek, que vetlli per la coherència de les polítiques aplicades pels presidents de torn de l’Organització, de manera que es pugui complir el seu mandat de prevenció de conflictes i de recerca de solucions pacífiques a les tensions ètniques.

Finalment, volem manifestar el nostre suport a la Societat per a l’amistat Russo-Txetxena, prohibida a Rússia per la fiscalia i el govern, i a la recentment fundada per alguns dels seus membres, Nizhnii Novgorod Foundation for the Support of Tolerance, per les dures condiciones d’assetjament que pateixen per part de les autoritats , al mateix temps que condemnem la persecució que aquestes exerceixen en contra la llibertat d’expressió.

Lliga dels Drets dels Pobles

Sabadell, 20 de setembre de 2007

Més informació a www.txetxenia.org

La meva opinió és que davant la necessitat d’assegurar el subministra de gas , i davant el deteriorament de les relacions del govern espanyol amb Argèlia, ( el nostre principal subministrador de gas) arrel del conflicte del Sàhara, no volen enemistar-se també amb el Sr.Putin, i menys per culpa dels txetxens.

Cal assegurar que les cases estiguin escalfades a l’hivern. Al menys ara en el rebut de la corrent sabem quina part ve del gas, a costa dels drets humans, i quina de renovables.

Per cert, iniciativa d’ERC la d’obligar a presentar aquesta informació en el rebut.

En el futur podrem escollir quina companyia ens subministra la energia.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...