dimecres, de setembre 19

Un maorí al Congrés

Una de les funcions dels parlamentaris es rebre a delegacions d’altres països, avui he rebut a una delegació de Nova Zelanda, un país poc conegut, on es a destacar que va ser el primer en instaurar el vot femení sense cap restricció. Responent a les meves preguntes, el Ministre d'Afers Exteriors Winston Peters, que és maorí, ha informat que el maorí és llengua oficial i s’empra en el Parlament (que n’aprenguin els espanyols).
Fa uns anys una reforma de la Llei electoral va possibilitar una major presència de maorís al Parlament. 34 de 120. Això és el que ha (ha dit el President) la gran presència de dones al govern.
Com a curiositat, un mariner espanyol ara fa dos segles va desembarcar a la illa, va tenir 6 dones i avui hi han 16.000 descendents, que es diuen Paniora.
Estan legislant per ser un país totalment sostenible. El canvi climàtic pot provocar la desaparició d’illes senceres, que són nacions. També és un país amb una gran diversitat, que amb el canvi climàtic pot es pot reduir de manera dràstica., lo que suposarà una pèrdua per tot el Planeta.El President

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...