dimarts, de setembre 25

La Legislatura del Aigua

Aquesta legislatura va començar amb el derrogament del transvasament de l’Ebre, cosa que el PP no ho acabat de pair.
Molts negocis es deurien estroncar perquè si no, no s’explica la quantitat de debats que han provocat sobre el tema de l’aigua.
Avui, per no sé quina vegada a la Comissió de Medi ambient s’ha tornat a parlar de l’aigua. En principi la Ministra venia a parlar dels motius perquè no ha redactat el projecte de la Llei d’Aigües (els motius els sabem tots, manca d’acord entre les confederacions), però en realitat ha estat un balanç de legislatura (sobre política d’Aigua). Aquí el PP realment fa aigües, perquè els seus arguments son totalment incoherents. A segons on no volen transvasaments i a segons on si. No volen dessaladores i al cap de 5 minuts en reclamen més.
Una pèrdua de temps, sinó fos perquè avui s’han escoltat algunes coses interessants. Com ara que el Ministeri de Medi Ambient ha promulgat 8 lleis en 3 anys i mig, més que el PP en 8 anys.
Que la aleshores Ministra de Medi Ambient del PP, la Elvira Rodríguez (la que va inaugurar el transvasament de l’Ebre) tenia un informe del CSIC sobre els sediments químics de Flix, que descartaven el transvasament i el va amagar. ¿Qui li va ordenar? ¿El qui li va ordenar, a qui li tornava favors?
Que l’Aznar a 1998 va prometre la redacció imminent d’una Llei de Responsabilitat ambiental, la Llei ara està al Senat, el dijous la aprovem definitivament.
Que el PP ha demanat a la UE, suprimir el finançament del Xúquer –Vinalopó perquè no els hi agrada el traçat. El traçat es va modificar, a instàncies d’ERC, per la presa d’aigua al final del riu i així no comprometre el cabdal ecològic. Pel que es veu, no els preocupa ni l’aigua pel Vinalopó, ni el cabdal del Xúquer, sinó els compromisos adquirits amb qui ells deuen saber.
La diputada el PP Teresa de Lara, ha fet un trist paper, ha acusat a la ministra de voler limitar el consum d’aigua a 60 l. per persona i dia.
La proposta de la Ministra és essencial, garantir per llei 60 l. per dia per persona. La proposta va sortir del Forum d’aigua celebrat a Mèxic, on hi vaig participar amb un diputat del PP, que per cert hi estava totalment d’acord.
L’accés a un mínim d’aigua potables per subsistir, he de ser un dret, tan de bo es pogués garantir arreu.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Aquí mis impresiones:

http://estrelladecombate.blogspot.com/

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...