dimecres, d’octubre 10

Preguntes sobre pressupostos

A la Comissió de Medi Ambient, que ara presideixo, avui hi han hagut compareixences per respondre a les preguntes sobre pressupostos.

Els alts càrrecs del Ministeri en teoria haurien de respondre a les preguntes concretes sobre determindes partides,en realitat ells fan “propaganda” dels seus programes i la oposició intenta criticar la política del govern.

Conscient d’això, m’he posat “dura” per controlar el debat . Tot i això, la sessió, que havia de durar tres hores, n’ha durat cinc. De fet el que ha estat especialment llarg en les respostes ha estat el Secretari General de Territori i Biodiversitat, de fet ell responia a Aigua i Costes i és lògic que hagi durat el doble.

Hi han hagut qüestions interessants.

Una urbanització al mig de La Mancha , Seseña , “el Manhattan de la Mancha”13.500 habitatges, que van començar a edificar sense tenir garantit el subministrament d’aigua. El Ministeri finalment hi invertirà, ara bé als fulletons de propaganda ja s’hi veuen llacs i rius, “una passada”. “Parida” del entorn “pepero” que ara critiquen perquè sembla que el Bono també hi té interessos.

S’ha parlat d’una partida del Ministeri per fer convenis amb les Comunitats autònomes per soterrar línies elèctriques en boscos i llocs CEPAS. Sempre que parlem de soterrar línies ens diuen que és inviable. A Holanda pràcticament no veus cables elèctrics, i a Espanya també és viable, ¿i a Catalunya?

Dels runams de Súria, el major problema ecològic després de Flix. Hi ha una partida per portar els runams salins cap a mar. Coincideixo amb el Ministeri que la solució ha de se global. Hi ha una empresa que continua dipositant residus i tots hem de pagar el transport cap a mar, potser no és la millor solució.

L’ACA ha d’enviar la programació del sanejament d’aigües i signar nou conveni amb el Ministeri, espero que ho facin, sinó ens apujaran el cànon de l’aigua un 300%.

La més interessant ha estat la intervenció del Arturo Gonzalo, Secretari General per la lluita contra el canvi climàtic. Hem quedat que farem una reunió informal de treball. En aquest camp, com ara la posta en marxa del protocol de Kioto, s’estan ja movent coses i hi hauran molts canvis en poc temps.

De tornada, en el pont aeri, he tingut una trobada interessant, podria fer un llibre de les trobades en el pont aeri.

Avui he treballat19 hores seguides. Un entrepà per dinar.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...