diumenge, d’octubre 12

Dia del nacionalisme espanyol

Quant al Congrés es volien referir en bloc a CiU, PNV i ERC, deient los grupos nacionalistas, com si només existís el nacionalisme català i basc, el espanyol ja no se li posa nom suposo que deu ser perquè espanyol ja es sinònim de nacionalista. Jo no hem donava mai per al•ludida i quant parlaven de “grupos nacionalistas” mirava cap el PSOE o el PP.
Com si el nacionalisme espanyol no existís,precisament cada any per aquestes dades en rebem bones dosis.
El acte més destacat del Dia de la Hispanidad es la desfilada militar amb cabra inclosa.
Aquest any la anècdota ha estat el reconeixement per part de Mariano Rajoy, el president del PP, de que passar-se tot el matí veient desfilar militars es un “coñazo”. Res a dir, només comprovar que el Sr. Rajoy és humà i evidentment preferiria passar el diumenge amb els seus fills .
En canvi la reacció del PSOE ha estat patètica, Leire Pajín s’ha mostrat escandalitzada davant la ofensa de Rajoy als sacrosants valors de la “madre patria”. Veure desfilar és un important afer d’estat, segons la Pajín.
¿O es que la cosa està tan malament que el PSOE intenta desviar la atenció amb el fervor patriòtic? Potser hagués estat més adequat en aquests moments informar de quina retallada es pensa aplicar al pressupost de defensa en els pressupostos generals de l’Estat per el 2009 i de si davant de la greu crisi econòmica que afecta a Europa potser és el moment de concentrar esforços i diluir els exercits nacionals en un sol exercit europeu.
O es que la única finalitat de l’exèrcit espanyol es mantenir la “unidad de la patria”, es a dir aplicar la força contra una possible voluntat democràtica de independència dels pobles català i basc?
Ai! que se’ls hi veu el plumero

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...