dissabte, d’octubre 18

Primera "Fira del Trasto" a Sta. Perpètua










taller de sabó








les paradetes


un grup d'animació amb materials reciclats






Ser regidora d’Hisenda en aquests moments no puc dir que em reporti masses alegries, al menys amb la Regidoria de Medi Ambient tinc petites satisfaccions.

Avui per exemple, per fi he pogut veure realitzada una de les accions que fa anys em rondava pel cap, organitzar una fira d’intercanvi a Sta. Perpètua.

La eliminació dels residus que generem els humans comporta una gran quantitat d’energia que de moment la estem obtenim majoritàriament de combustibles fòssils, per tant la lluita contra el canvi climàtic passa també per incidir en la gestió dels residus i avançar cap un model de societat menys generadora de residus és a dir menys consumista. Per això avui dins d’una jornada dedicada als residus hem organitzat la primera fira d’intercanvi.

La idea era que qui volgués portes els estris de casa que ja no fa servir i els intercanviés, ja sigui per altres estris o serveis.

El dia no ha acompanyat, de fet hem estat a punt de suspendre, a pesar de la pluja hem decidit tirar endavant i ha estat tot un èxit.

Probablement l’haurem de fer dos cops l’any.

Visita al Ecoparc

Abans pel matí hem visitat l’coparc 2, on estic a punt de signar un conveni per portar-hi les deixalles del municipi. Em sembla ambintalment del tot insostenible que tot tenint un ecoparc al costat del municpiì cada dia es traslladin les deixalles a un abocador a 40 km. de Sta. Perpetua

La gent que ho desconeixia s’ha quedat sorpresa de la quantitat de feina que comporta triar les deixalles per separar les diferents fraccions i reciclar el que es pugui. Aquest era l’objectiu: que veiessin “in situ” com la vida de les deixalles no s’acaba al contenidor.

Farem més visites.

les deixalles son triades manualment







la resta que no es pot reciclar s'empaqueta i se porta a la argilera de Cerdanyola










la fracciò orgànica es converteix en "abono"

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...