diumenge, de març 1

El dit a la banca

El equip de govern hem acabat la ronda per els diferents centres cívics de Sta. Perpètua per explicar quines actuacions es faran amb els fons FEIL(fons Zapatero). En teoria són fons per donar ocupació, però com ja he escrit en altres ocasions, benvinguts els fons, però desgraciadament poca incidència tindran en la taxa d’atur, especialment al Vallès on el atur prové de la industria.
La clau està en la banca.
La clau de volta per sortir de la crisi, perquè la restricció del crèdit incideix en la bona marxa de les empreses i en l'economia en general', fet que dificulta la creació de nous llocs de treball.
M’he alegrat de veure que ERC comença una campanya amb una sèrie de propostes en aquest sentit, com:
Reformar la legislació vigent per assignar un coeficient de crèdit obligatori
Dotar un fons específic que el Tresor Públic ha de cedir a l'ICO només per a famílies i empreses, que podria suplir la inexistència de banca pública a l'Estat espanyol
Limitar les retribucions d'alts directius per impedir augments de sou del 40% com ha aplicat recentment una coneguda entitat bancària catalana.
Que les empreses no hagin de pagar l'IVA fins que no es faci efectiu el cobrament de les factures
Ajornar el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social en un termini de sis mesos.
Els diners han de ser allà on generen riquesa, a les empreses i a les famílies.
El govern ha de posar el dit a la nafra d’aquesta crisi, la banca.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...