dimecres, de març 10

Independència energètica


Cada matí mentre esmorzo m’agrada escoltar a Manuel Fuentes de Catalunya Radio, al meu entendre és un dels millor periodistes que hi ha actualment a Catalunya. No em perdo la entrevista, sap preguntar el que cal sense agressivitat ni grolleria .

Avui ha tret un tema molt interessant, les conseqüències de la privatització del subministrament energètic.

La gestió de la nevada ha estat nefasta, tan de diners gastats en plans com el NEUCAT han servit de poca cosa, el caos que es va crear era evitable.

L’altra conseqüència de la nevada( que tampoc ha estat tan considerable) ha estat la fallada del subministrament elèctric. 48 hores després, hi han desenes de milers d’abonats sense energia, avui això vol dir, sense llum, sense calefacció, sense aigua.

Els responsables polítics no hi poden fer res. El subministra elèctric esta en mans privades.

Crec que és l’hora que ens preguntem si ha ser forçosament així.

El govern de Dinamarca va decidir que per assegurar el creixement econòmic es comprometia a invertir en infraestructures elèctriques, reforçar la seguretat del subministra i recolzar la producció de energia neta i eficient.

Per poder complir amb aquest compromís a principis del 2005 el Estat va assumir la responsabilitat de ser el operador de sistema elèctric i de gas de Dinamarca per mitjà d’una societat estatal completament independent de interessos comercials. Energiner.dk

Objectiu: assegurar la igualtat d’accés a tots els usuaris del sistema.

Crec que els catalans ( i catalanes) hauríem de reflexionar sobre la qüestió, aquí no solament es parla de incomoditats als ciutadans en casos de fallida del sistema, (ara la neu, al estiu la calor), no solament es parla de garantit un mínim de energia per a tothom, es a dir a un preu assequible ( a Anglaterra han hagut de crear subsidis per pagar la factura del gas) sinó que estem parlant de garantir el desenvolupament econòmic.

Un país com el nostre que sort en té encara del turisme no es pot permetre quedar a les fosques. Ens podem permetre deixar el futur econòmic del país en mans de uns particulars?

Molt bé Fuentes, continua insistint.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...