dimecres, de març 17

Cal la independència energètica


Conseqüències d'una nevada s’ha interromput el subministra elèctric a grans zones de Catalunya, creant caos i pèrdues econòmiques. A hores d'ara tothom te clar que la electricitat és un bé de primera necessitat, sense subministra elèctric no hi ha aigua, ni escalfor i en molts cassos ni possibilitat de cuinar.
El debat ara no es pot centrar si hem de portar més energia de França, sinó en canviar el model.
S'ha de generar energia prop de on es consumeix i s'ha de ser molt més eficient.


La setmana vinent es celebra la setmana de la energia, a Santa Perpètua s'hi faran algunes activitats, pot ser el moment de debatre sobre aquests aspectes.

El dissabte el Ajuntament s'adhereix a L'hora del Planeta, s'apagaran els llums de certs edificis públics i demanem que tothom s'hi adhereixi.
I el tema de fons: s’ha de garantir el accés a una bàsic energètic per tots els ciutadans, i això ho ha de garantir el poder públic, el subministra energètic no pot estar en mans de empreses que el seu únic iterés es el compte de resultats i els plusos que cobraran els seus directius.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...