dimecres, de març 14

Reunions informals



Portugal, més a prop
9:00 AM : esmorzar amb l’ambaixador de Portugal
Portugal cobra interès perquè tindrà la presidència de la unió europea després d’Alemanya, i en un moment on s’han dependre decisions sobre el Futur d’Europa.
Les trobades informals són molt interessants perquè es parla amb més sinceritat i s’obté millor informació.
Les reflexions que ha posat sobre la taula l’ambaixador ha estat molt interessants, ¿farà la incorporació dels països del Est a la Unió un canvi en la fisonomia d’Europa? ¿Tenen aquest països un interès en formar part d’un espai únic polític o tenen més interès en pertànyer a la OTAN?
En el Parlament europeu , a mida de que han anat assumint més competències decisòries el vot s’ha a nat fent més en clau estatal, ¿és positiu per Europa?
Hi havia la proposta de que les eleccions al Parlament europeu fos amb partits europeus i no en clau estatal. I la creació d’una camera territorial semblant al Bundesrat alemany.
Això feia que el Consell perdés el seu poder i naturalment no va prosperar, avui a Europa la Comissió no representa a tots el europeus, ni el Parlament.
El nou tractat, que no és una constitució, tampoc aporta una solució.
La Europa dels estats, que el nou tractat consagra, portarà a la llarga a una Europa de dos blocs, els països de l’Est i Regne Unit i la resta, que pot portar a una divisió.
Hem quedat d’organitzar reunions bilaterals de les comissions de medi ambient de Espanya i Portugal, també m’ha comentat que aviat farà una visita a Catalunya on s’entrevistarà amb els consellers Carod, Huguet , Treserres i Castells.
J es hora que PORTUGAL I Catalunya s’apropin.


14:30 dinar amb la Secretaria d’Iberoamèrica.
Avui sembla el dia de reunions informals. M’agrada la posició de Trinidad Jiménez, la secretaria d’Estat per Iberoamèrica, trenca el discurs aznarista de la reconquesta. Entén que Sud-Amèrica no vol guàrdies n vigilants, la postura de d’Espanya la veu com de suport i enllaç sobre tot fent xarxa cultural. E 10% del PIB de l’Estat està a Sud-amèrica.

16:00 Més Europa.
El president presenta al Congrés els resultats de la cimera europea.
Hi han temes molt cabdals, com el futur energètic i ambiental. PP, CiU, Canaris volen aixecar la energia nuclear, al debat li falten arguments.
Zapatero afirma el compromís de reduir progressivament la energia nuclear i presentar un programa energètic a 30 anys vista.

Es una mica massa entusiasta respecte a la evolució econòmica de l’Estat. Les macro-xifres són unes, però l’endeutament de les famílies fa que la renda disponible hagi disminuït.
Justifica que les pensions mínimes han augmentat el 25%, és cert, però en el centre de la qüestió està el preu del habitatge



L'Angels i l'Anna, el Jordi Casadevall intenta treure el cap
22:00 Comiat de l’Anna
l’Anna, la secretària del grup ens deixa. L’Anna va entrar amb la funció de atendre al telèfon, la correspondència, en fi feines de secretària i ha acabta sent un element clau del grup.
Sempre tranquil·la (per fora), eficient total, mai s’oblida de res, encara que li diguis tot passant per el passadís, i mai l’he sentit queixar-se.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...